Τι λένε οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την 59χρονη βιολόγο που δολοφονήθηκε στα Χανιά πριν απο έναν περίπου χρόνο - "Οι επιστήμονες που τον εξέτασαν έμειναν έκπληκτοι από την απάθεια, την ψυχρότητα και τον κυνισμό του κατηγορούμενου"

«Παρούσα» στην δίκη η οποία αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων 3 - 4 μηνών, δηλώνει η οικογένεια της βιολόγου Σούζαν Ίτον που δολοφονήθηκε, τον Ιούλιο του 2019, στα Χανιά.

Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας ανέθεσε την εκπροσώπηση της στους δικηγόρους Βάσω Πανταζή, και Γεώργιο Τζερίζ προκειμένου, όπως αναφέρουν, σε σχετική ανακοίνωση, να υπερασπιστούν τη μνήμη της και να υποστηρίξουν την κατηγορία σε βάρος του 27χρονου από το Μάλεμε που φέρεται να έχει ομολογήσει το έγκλημα.

Στην ίδια ανακοίνωση οι δύο δικηγόροι γνωστοποιούν πως «μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, βοηθώντας το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για την μνήμη της συζύγου, μάνας, κόρης  και αδερφής τους, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, από όλους τους Έλληνες».

Παράλληλα  και με αφορμή το ότι πλησιάζει η συμπλήρωση ενός έτους απο το αποτρόπαιο έγκλημα, διαψεύδουν πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και όπως τονίζουν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική διάσταση της υπόθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση η οποία εστάλει στο Flashnews.gr:

«Ο σύζυγος, τα δυο της αγόρια, η μητέρα  και τα αδέρφια της αείμνηστης βιολόγου Suzanne Eaton που δολοφονήθηκε και βιάστηκε με άγριο και απάνθρωπο τρόπο, το καλοκαίρι που πέρασε, μας εμπιστεύτηκαν την υπεράσπιση της μνήμης της και την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του ανθρώπου που πέρα από κάθε ανθρώπινο ένστικτο, της στέρησε τη δυνατότητα να ζήσει, βυθίζοντας την οικογένεια της και τους οικείους της σε μια απέραντη θλίψη.

Η οικογένεια της θανούσης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, εκφράζοντας την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα της ανακριτικής έρευνας, που μόλις ολοκληρώθηκε και δεν άφησε ούτε ένα σημείο αυτής της βάναυσης ανθρωποκτονίας αδιερεύνητο.

Πήραμε την εντολή, επειδή διακινούνται από διάφορες "πηγές" πληροφορίες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική διάσταση της υποθέσεως, να ανακοινώσουμε τα κάτωθι:

1. Ουδεμία ανάκληση των ομολογιών του κατηγορουμένου για τα φρικτά εγκλήματα που ομολόγησε, με κάθε λεπτομέρεια, δεν υπήρξε σε κανένα στάδιο της ανάκρισης και ούτε υποβλήθηκε ποτέ και σχετικό αίτημα από την πλευρά του κατηγορουμένου ενώπιον της κας Ανακρίτριας Χανίων για συμπληρωματική απολογία.

2. Ουδεμία ενεργή ψυχοπαθολογία δεν διαπίστωσαν οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον κατηγορούμενο, μετά από αίτημα του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είχε απόλυτη αντίληψη σε τι απάνθρωπες πράξεις προέβαινε σε βάρος της άτυχης Suzanne που βρέθηκε στον δρόμο του. Αντιθέτως οι επιστήμονες που τον εξέτασαν έμειναν έκπληκτοι από την απάθεια, την ψυχρότητα και τον κυνισμό, που διαπίστωσαν  κατά την περιγραφή που τους έκανε ο κατηγορούμενος, για τα  όσα διέπραξε σε βάρος της θανούσης, τόσο εν ζωή, όσο και μετά τον θάνατο της.

3. Εκτός της Suzanne Eaton που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του κατηγορουμένου και άλλες γυναίκες βρήκαν το θάρρος και εμφανίστηκαν τόσο στην αστυνομία, όσο και στην τακτική ανάκριση και κατέθεσαν για το εγκληματικό σχέδιο του κατηγορουμένου, να προκαλεί στα υποψήφια θύματα του, σκηνοθετημένα τροχαία ατυχήματα, ώστε να τις καταστήσει ανίκανες προς αντίσταση και μετέπειτα έρμαια των εγκληματικών ορέξεων του, όπως συνέβη και με την άτυχη επιστήμονα.

Μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, βοηθώντας το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για την μνήμη της συζύγου, μάνας, κόρης  και αδερφής τους, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, από όλους τους Έλληνες.

Βάσω Πανταζή, Δικηγόρος Αθηνών

Γεώργιος Τζερίζ, Δικηγόρος Χανίων»

Να σημειωθεί πως δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης του 27χρονου Χανιώτη ο οποίος στις 19 Ιουλίου 2019 και μετά από μια πολύωρη απολογία στον ανακριτή που διήρκεσε σχεδόν 4 ώρες, κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, προφυλακιστέος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, βιασμού και οπλοκατοχής.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook