Σε ισχύ τίθεται αύριο και μεθαύριο η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές οδούς λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τροχαίας, το μέτρο ισχύει την Πέμπτη για το ρεύμα εξόδου από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και αφορά τα παρακάτω τμήματα:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου με εξαίρεση τον κόμβο Ρίου.

β) Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας.

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

Την Παρασκευή, ανήμερα της εθνικής γιορτής, το μέτρο ισχύει στο ρεύμα εισόδου από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ και αφορά τα παρακάτω τμήματα:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, με εξαίρεση τον κόμβο του Ρίου.

β) Στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση της Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.