Την αγανάκτησή της σχετικά με την επικείμενη, από την προσεχή Δευτέρα, διακοπή του μεταφορικού έργου των μαθητών των σχολείων από τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης εκφράζει η ΝΟΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με σχετική ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά :
«Η ΝΟΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, εκφράζει την αγανάκτησή της σχετικά με την επικείμενη, από την προσεχή Δευτέρα, διακοπή του μεταφορικού έργου των μαθητών των σχολείων από τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων μεταξύ των ΚΤΕΛ και των τραπεζών.

Εκφράζει τον εντονότατο προβληματισμό της για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που μας γυρίζει πολλά χρόνια – δεκαετίες- πίσω που διαμορφώνεται τελευταία στο χώρο της παιδείας. Σε συνδυασμό με την έλλειψη βιβλίων στους μαθητές, πρώτη φορά από την κατοχή του ΄40, τα κενά των καθηγητών και των δασκάλων στα σχολεία, αλλά και τις ολοένα και περισσότερες λιποθυμίες μαθητών σε σχολεία από υποσιτισμό, όπως, δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα και το Μεσσολόγγι διαμορφώνεται μία απαράδεκτη, έως άθλια κατάσταση στο χώρο της παιδείας, ντροπιαστική για σύγχρονο κράτος πρόνοιας.

Η ΝΟΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι με την αποτυχημένη εξαρχής πολιτική του μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει με τα γνωστά …δεκανίκια της, οδηγεί την χώρα στην καταστροφή, το λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση, την κατάργηση κάθε έννοιας κράτους πρόνοιας, όπως στον εθνικά κρίσιμο και ευαίσθητο χώρο της παιδείας.

Η μέση και φτωχή οικογένεια δεν αντέχει πλέον άλλα δυσβάστακτα βάρη πολύ περισσότερο όταν αυτά είναι ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Η ΝΟΔΕ καλεί το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους και κάθε αρμόδιο φορέα, να λύσουν άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, ως ελάχιστη υποχρέωση στη νεολαία της πατρίδας μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook