Μια εναλλακτική πρόταση της κλασικής συνταγής

Υλικά

4 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 συσκευασία μανιταριών ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. κόλιανδρο τριμμένο
1 1/2 κ. γλ. κύμινο τριμμένο
1 κονσέρβα ρεβύθια
Χυμό από μισό λεμόνι
2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Κόψτε στη μέση τα κολοκυθάκια, βγάλτε την ψίχα τους, ψιλοκόψτε την και αφήστε την στην άκρη.
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά και προσθέστε το σκόρδο. Συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά.
  • Προσθέστε την ψίχα από τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια, ανακατέψτε και σοτάρετε για 5 λεπτά.
  • Ρίξτε τον κόλιανδρο, το κύμινο, τα ρεβύθια, το χυμό λεμόνι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.
  • Γεμίστα τα κολοκυθάθια με το μείγμα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30- 40 λεπτά.

Πηγή: newsbeast.gr