Κείμενο μέσα από το οποίο εκφράζεται το κλίμα ενότητας και συλλογικότητας «ανέβασε» στο επίσημο σάιτ του (aox.gr) ο Α.Ο. Χανιά, δηλώνοντας παράλληλα ότι αρχίζει μία νέα προσπάθεια στην ομάδα και σε αγωνιστικό επίπεδο, πέρα από το διοικητικό.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Θεμελιώνοντας το μέλλον

Στο προαιώνιο ερώτημα «τι πράττουμε» η απάντηση είναι οραματιζόμαστε και δρούμε!

Πολλοί φοβούνταν ότι το καλοκαίρι αυτό θα ήταν και το τελευταίο. Τελευταίο για τον σύλλογο, τελευταίο για τις ελπίδες, τελευταίο για τα όνειρα των Χανιωτών φιλαθλων. Μερικοί το ήλπιζαν.

Με το ποδόσφαιρό μας να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, κάποιοι αποφάσισαν να αποστασιοποιηθούν. Εμείς, διείδαμε μια ευκαιρία.

Και τώρα, πρέπει να την εκμεταλλευτούμε.

Ο ιστορικός Αθλητικός Όμιλος Χανιά, επί δεκαετίες αποτελεί το συνώνυμο του ποδοσφαίρου για τον Χανιώτη. Είναι εκείνος ο σύλλογος, που με την πορεία του στους καιρούς, έχει γαλουχήσει τους φίλους του αθλήματος στον νομό μας και βρίσκεται, όχι άδικα, στην καρδιά του ενδιαφέροντος όλων των υγιών Χανιωτών φιλάθλων. 

Σήμερα λοιπόν, που το άθλημα μοιράζεται τη δύσκολη μοίρα της χώρας μας, ο ΑΟ Χανιά είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά και να ακολουθήσει τον δρόμο που θα τον φέρει στο σημείο να μην είναι ποτέ ξανά υποχρεωμένος να περάσει όσα πέρασε το καλοκαίρι. Έναν δρόμο που θα διαφέρει ριζικά από την πεπατημένη των περισσότερων ελληνικών ΠΑΕ.

Καταρχήν, ο ΑΟ Χανιά μπαίνει, αργά αλλά σταθερά, στον δρόμο της οικονομικής βιωσιμότητας. Και αυτό, είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση για να εξασφαλίσει το μέλλον του. Ένας σύγχρονος σύλλογος δεν μπορεί να εξαρτάται αποκλειστικά από τις επιχορηγήσεις και έτσι, ο ΑΟΧ φροντίζει να εξασφαλίσει έσοδα από χορηγίες, με αποκορύφωμα την στρατηγική – και εξαιρετική – συνεργασία με την JetOil .

Με την οικονομική κρίση να μαίνεται, πολλοί σύλλογοι ανακάλυψαν την χρησιμότητα των ακαδημιών και της παραγωγής ποδοσφαιριστών. Αυτή την αξία, που αποτελεί ακόμα ένα θεμέλιο ενός υγιούς συλλόγου, προσπαθούμε να αυξήσουμε, προς όφελος του ΑΟΧ και του Χανιώτικου ποδοσφαίρου.

Αλλά οι φιλοδοξίες δεν αφορούν μόνο το απώτερο μέλλον.

Από τη φετινή αγωνιστική περίοδο, στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ίσως ο καλύτερος προπονητής της κατηγορίας. Το όνομα του Γιάννη Πετράκη, αποτελεί συνώνυμο της υπεύθυνης εργασίας και, πλαισιωμένος από ικανό τεχνικό επιτελείο, ο ίδιος και ο ΑΟΧ, δουλεύουν συστηματικά για τα καλύτερα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, που οσονούπω ξεκινάει. Για να έχουν οι Χανιώτες φίλαθλοι, έναν καλό λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι.

Το ρόστερ του συλλόγου, που δημιουργήθηκε με κοπιώδη προσπάθεια, αντικατοπτρίζει τη μίξη εμπειρίας και φιλοδοξίας, ταλέντου και εργατικότητας. Και ο σύλλογος προσπαθεί να διαθέσει στους ποδοσφαιριστές του, όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες άσκησης. Και θα τις βελτιώνει όσο μπορεί.

Εντέλει, ένας υγιής σύλλογος, χρειάζεται υποδομές, εμπορικότητα, αγωνιστικό τμήμα σε επαγγελματικά πλαίσια.  Και φυσικά, χρειάζεται φιλάθλους…

Ευτυχώς, για το τελευταίο κομμάτι, δεν υπάρχουν ανησυχίες!

Ο ιστορικός Αθλητικός Όμιλος Χανιά, με τον συνδυασμό όλων των παραπάνω, θα βρεθεί αναπόφευκτα εκεί που αξίζει.

Αγώνα με αγώνα, μήνα με μήνα, ο ΑΟΧ θα γίνεται καλύτερος σε όλους τους τομείς. Οραματιζόμαστε πολλά.

Και δρούμε συλλογικά».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook