Την Κυριακή 5 Ιουλίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εύκολη, κυκλική απογευματινή πεζοπορία στην περιοχή του οροπεδίου Καθαρού, για να θαυμάσουμε το ολόγιομο φεγγάρι του Ιούλη τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται και τα εξής:

“Η διαδρομή μας ξεκινά λίγο πριν από τον οικισμό στο οροπέδιο Kαθαρού. Στόχος μας να ανεβούμε στις δύο κορυφές που βρίσκονται στην βορειανατολική πλευρά του οροπεδίου και προσφέρουν απεριόριστη θέα, από το ακρωτήρι του ‘Αφορεσμένου΄ μέχρι τον ορεινό όγκο της Θρυπτής και από την πόλη του Αγίου Νικολάου μέχρι το Καλό Χωριό και το νησάκι της Ψείρας. Ακολουθούμε, την ώρα του δειλινού, παλιό μονοπάτι που ξετυλίγεται ανάμεσα σε μεγάλους πρίνους και φτάνουμε πριν την δύση του ήλιου, στην κορυφή Άνεφαλάκοι’ (ανέφαλο στην τοπική διάλεκτο σημαίνει σύννεφο). Από υψόμετρο 1512μ. απολαμβάνουμε την μοναδική θέα, την εντυπωσιακή δύση του ήλιου και την μαγευτική ανατολή του φεγγαριού. Ανάλογα με την διάθεση της ομάδας, μπορούμε να ανεβούμε και στην διπλανή ‘Πλατειά κορφή’ σε υψόμετρο 1500μ. που επίσης προσφέρει πανοραμική θέα προς τον κόλπο του Μιραμπέλλου. Επιστρέφουμε στην αφετηρία από παλιό μονοπάτι, που το φωτίζει το φως του φεγγαριού.

àΠΡΟΣΟΧΗ: Φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας φακό & αντιανεμικό μπουφάν.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (parking S/M Βασιλόπουλος) στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής.
ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας (τηλ. 694478507)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 2,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Παρακαλούνται όσα μέλη έρθουν μαζί μας να κρατάνε 1-2 πακέτα συσκευασμένων τροφίμων μακράς διάρκειας, ώστε να συγκεντρώσουμε μία επαρκή ποσότητα, που θα αποσταλεί στην οργάνωση ‘Το χαμόγελο του παιδιού’”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook