Από πού θα κριθεί αν η υπόθεση “κολλήσει”.

Μια ένσταση εταιρείας από τις άμεσα ενδιαφερόμενες εταιρείες για την κατασκευή του “έργου πνοής”, του βιολογικού δηλαδή της Σούγιας στα Χανιά, “φρενάρει” επί της παρούσης, τις διαδικασίες.

Η ένσταση που υπέβαλλε η συγκεκριμένη εταιρεία σε όρους του διαγωνισμού, έγινε σε πρώτη φάση αποδεκτή από την επιτροπή προσφυγών και αφορά το δεύτερο υποέργο (τρία συνολικά) του έργου αυτού. Η ένσταση αφορούσε κάποιους όρους της διακήρυξης (οι όροι είχαν προκηρυχθεί από τον ΟΑΚ που διενεργεί το συγκεκριμένο διαγωνισμό που είναι διεθνής), με τίτλο «Σύστημα Βιολογικής Επεξεργασίας με προκατασκευασμένες μονάδες προσκολλημένης βιομάζας οικισμου Σούγιας, Δήμου Καντάνου Σελίνου».

Η διαδικασία έχει “φρενάρει”

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ένσταση της εταιρείας δεν έχει “κλειδώσει” ακόμα αλλά θα περάσει από μια ακόμα επιτροπή για να κατακυρωθεί ή να κριθεί ως μη ισχύουσα, όπως τόνισε στο Flashnews.gr o Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου Αντώνης Περράκης. Πιο συγκεκριμένα την τελική απόφαση θα βγάλει η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) που διενεργεί τους διαγωνισμούς. Αυτή η απόφαση αναμένεται να βγει σε 60 με 90 ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο διαγωνισμός έχει ήδη σταματήσει (από προχτές Τετάρτη) και σε περίπτωση που η ΑΕΠΠ βγάλει “θετική” την ένσταση το σημαντικό αυτο έργο του βιολογικού της Σούγιας θα πάει πολύ πίσω.

Σημειώνεται ότι σε θεωρητικό επίπεδο πάντα, αν δε υπήρχε αυτή η ένσταση (αξίζει να τονιστεί ότι οι ενστάσεις μπορεί να υποβάλλονται σε κάθε φάση του έργου, οπότε μπορεί αυτό να σταματάει), τότε στις 20 Ιουλίου θα είχαμε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου και εν συνεχεια ένα εύλογο διάστημα 5-6 μηνών για τον έλεγχο των δικαιολογητικών. Εφόσον όλα κρίνονταν σωστά το έργο, θεωρητικά πάντα θα ξεκινούσε αρχές του 2021, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του τα μέσα με τέλη του 2022.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook