Από τις 8 το πρωί της Παρασκευής θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που περιλαμβάνουν φέτος :

1. Γενικό σημαιοστολισμό.
2. Γενικό σημαιοστολισμό των πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι του Ηρακλείου.
3. Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2011.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΩΡΑ 7:30 Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

ΩΡΑ 8:00 Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:30 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος κ. Ελένη Αρμάου.

ΩΡΑ 11:30 Τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

1) Επιμνημόσυνη δέηση.
2) Κατάθεση Στεφάνων από τους:
-Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
-Εκπρόσωπους της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου
-Περιφερειάρχη Κρήτης
-Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου
-Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Ηρακλείου
-Δήμαρχο Ηρακλείου
-Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου
-Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου
-Περιφερειακό Διοικητή Λιμενικού Σώματος Κρήτης & Δωδεκανήσου
-Διοικητή Περιφερειακής Δ/σης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης
-Πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
-Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης
-Πρόεδρο ΤΕΙ Κρήτης
-Πρόεδρο Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών
-Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου
-Πρόεδρο Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων ν.
Ηρακλείου
-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού,
-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας,
-Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών,
-Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Κρήτης και Δωδεκανήσου,
-Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας,
-Αναπηρικές Οργανώσεις,
-Εφεδροπολεμικές Οργανώσεις,
-Αντιστασιακές Οργανώσεις.
3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής για τη μνήμη των νεκρών.
4) Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

ΩΡΑ 12:00 Παρέλαση

Παρέλαση, κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας από το ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, Πλατεία Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά, των ακόλουθων τμημάτων: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, Των Αναπήρων Πολέμου, Τμήματος της Εθνικής Αντίστασης, Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Τμήματος των Εθελοντών Σαμαρειτών, Τμήματος του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, Τμήματος του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου, Τμήματος του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, Τμήματος της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Βενιζελείου Νοσοκομείου, Τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδων», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, Ε.Ε.Ε.Κ.,1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων και Τμημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας κατά την καθιερωμένη τάξη.

ΩΡΑ 17:30 Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο Πρόεδρος και o Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, τα πολιτικά κόμματα, οι πρώην Υπουργοί πολιτικών και υπηρεσιακών Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, οι πρώην Ευρωβουλευτές και Βουλευτές, οι πρώην Νομάρχες και Δήμαρχοι Ηρακλείου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Γενικός Δ/ντής Δ.Υ.Πε. Κρήτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρωτοδίκες, Πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Κρήτης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Σχολικοί Σύμβουλοι, Προϊστάμενοι Δημόσιων Υπηρεσιών, Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος σε ενεργή υπηρεσία ή αποστρατεία με στολή κατά την ιεραρχική τάξη, ο Περιφερειάρχης Ε.Ε.Σ., Εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, Αναπηρικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, Πρόξενοι, Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, τα Μ.Μ.Ε. και ο λαός της πόλης.