Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν διοργανώνει ολόκληρη γιορτή για τις 24 Ιουλίου

Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες μέσα στην Αγία Σοφία, προκειμένου να μετατραπεί σε τζαμί. Ο κόσμος κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν σαφώς λιγότερος συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη, σημαντικοί παράγοντες ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι πλέον η αστυνομία φροντίζει να μην υπάρχει πολύς κόσμος την ώρα που γίνονται οι προετοιμασίες για μετατροπή του μνημείου σε τέμενος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open και του ethnos.gr, Μαρία Ζαχαράκη, ο εθνικισμός όσο πάει και αυξάνεται και ειδικότερα όσο πλησιάζει η 24η Ιουλίου. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωθέντες νιώθουν περήφανοι για την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας. Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν διοργανώνει ολόκληρη γιορτή για τις 24 Ιουλίου και θα είναι παρών, όπως ο ίδιος λέει. Όσες αντιδράσεις κι αν υπάρχουν, κυρίως από την Ευρώπη – αυτές είναι χλιαρές – δεν φαίνεται να τον απασχολούν.

Μάλιστα, σήμερα υπήρξε η πρώτη αντίδραση από τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος επικρίνει και πάλι τα πολιτικά κριτήρια του Ερντογάν πίσω από την απόφαση κι όχι καθαυτή τη μετατροπή σε τζαμί. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook