Την ανάγκη έργων στα Χανιά επισήμανε στη διαβούλευση των εκπροσώπων αθλητικών σωματείων με τον υφυπουργό Αθλητισμού η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας προέβη σε μία καθοριστική τοποθέτηση στο Πνευματικό Κέντρο τονίζοντας προς τον Λευτέρη Αυγενάκη ότι τα Χανιά είναι εγκαταλελειμμένα και αδικημένα. Στο τέλος της ομιλίας της η κ. Μπακογιάννη απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα από τους εκπροσώπους των σωματείων. 

Αναλυτικά η κ. Μπακογιάννη δήλωσε τα εξής: «Τα λεφτά για τα οποία μιλάμε στον αθλητισμό είναι λίγα, ελάχιστα. Και επειδή βλέπουμε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ή στη Διαύγεια για το τι βγαίνει σε διάφορες περιοχές, θεωρώ ότι τα Χανιά στη φάση αυτή είναι απολύτως εγκαταλελειμμένα και αδικημένα… Με ξέρετε καλά. Δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιου είδους τοποθετήσεις… Δεν μπορεί, θεωρώ ότι τα Χανιά στη φάση αυτή είναι απολύτως εγκαταλελειμμένα και αδικημένα.

Δεν μπορεί να είναι σε αυτή την κατάσταση το κολυμβητήριο (στη Νέα Χώρα), το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι είναι ένα άλλο, μεγάλο θέμα και θα έχω μια συζήτηση με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου για να δούμε και να βάλουμε μπροστά ένα διαφορετικό και πολύ μεγαλύτερο project, αλλά δε μπαίνω στην κουβέντα για το κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου. Για το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, όμως, οι δαπάνες που έχουν ζητηθεί, είναι δαπάνες λιγότερες από μισό εκατομμύριο ευρώ… Δεν μπορούμε να μη δημοπρατήσουμε αυτή τη στιγμή τα έργα. Στον βαθμό που θα καταλάβω ότι η ΓΓΑ και το υφυπουργείο Αθλητισμού έχουν αποφασίσει πραγματικά να δώσουν αυτά τα λεφτά στα Χανιά, μπορείτε να βασίζεστε στην αμέριστη υποστήριξη του Μανούσου Βολουδάκη, του Βασίλη Διγαλάκη και τη δική μου. Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να δώσουμε τα πρώτα χρήματα στα Χανιά γιατί ενώ τα άλλα έργα λίγο έως πολύ τα δρομολογούμε, στον αθλητισμό κοντεύω να σηκώσω τα χέρια ψηλά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook