Στη θέση τους μπήκαν δύο Ρεπουμπλικανοί που εξελέγησαν πριν από περίπου έναν αιώνα.

Αλλαγές στον προθάλαμο εισόδου του Λευκού Οίκου φαίνεται πως έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, με «θύματά» του τους Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους.

Σύμφωνα με το CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απομάκρυνε τα επίσημα πορτρέτα τους από το σημείο για να κρεμαστούν σε μία αχρησιμοποίητη αίθουσα στην προεδρική κατοικία.

Το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο επικαλείται πολλούς μάρτυρες, σημειώνοντας ότι οι δύο σύγχρονοι προκάτοχοι τους Τραμπ αντικαταστάθηκαν με δύο πρώην Ρεπομπλικανούς προέδρους, που εκλέχθηκαν πριν από έναν αιώνα, τον Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ, που δολοφονήθηκε το 1901, και τον Θίοντορ Ρούσβελτ, που τον διαδέχθηκε.

Στον Λευκό Οίκο η παράδοση θέλει οι πίνακες με τα πορτρέτα των πλέον πρόσφατων Αμερικανών προέδρων είναι τα πιο εμφανή στους επισκέπτες σε επίσημες εκδηλώσεις.

Αυτό συνέβη στις 8 Ιουλίου κατά την επίσκεψη του Μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Έκτοτε, πίνακες που αναπαριστούν τον Μπιλ Κλίντον (Δημοκρατικός πρόεδρος 1993-2001) και τον Τζορτζ Ουώκερ Μπους (Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος 2001-2009) μεταφέρθηκαν σε μια τραπεζαρία που σπανίως χρησιμοποιείται, και στην οποία δεν συχνάζουν σχεδόν ποτέ διακεκριμένοι επισκέπτες.

Το CNN τόνισε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε την ευκαιρία να αντικρίζει τους δύο προκατόχους του αρκετές φορές την ημέρα, καθώς κατέβαινε από την ιδιωτική του κατοικία ή όταν χαιρέτιζε τους καλεσμένους του στο λόμπι.

Το πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο διαδέχθηκε ο Τραμπ το 2017 και τον οποίο ο μεγιστάνας των ακινήτων τον κατηγορεί για όλα τα στραβά, δεν αναμένεται να αποκαλυφθεί στο κοινό σε επίσημη τελετή, πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δείγμα της εκτίμησης που τρέφει ο δισεκατομμυριούχος για τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook