Τούρκοι έξω από τον ναό με μπλούζες που έχουν τις μορφές του Ερντογάν και του Μωάμεθ του Πορθητή​

Με μπλούζες που έχουν τυπωμένες τις μορφές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Μωάμεθ του Πορθητή μαζί με το προκλητικό μήνυμα «σπάσαμε τις αλυσίδες της Αγιά Σοφιάς» εκατοντάδες Τούρκοι συνέρευσαν από τη νύχτα έξω από τη Μεγάλη Εκκλησία, για να προσευχηθούν  στην Αγιά Σοφιά, παρουσία του Ερντογάν.

Είναι η πρώτη φορά, μετά από 86 χρόνια που λειτουργούσε ως μουσείο, που στην Αγία Σοφία γίνεται μουσουλμανική προσευχή, ως σε επίσημο τζαμί.

Στην Αγιά Σοφιά μπήκε λίγα λεπτά μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επευφημούμενος από τους χιλιάδες Τούρκους που είχαν συρρεύσει έξω από την Μεγάλη Εκκλησία. Ο Ερντογάν με ύφος σουλτάνου μπήκε στην Αγιά Σοφιά που πλέον είναι στρωμένη με πετρόλ χαλιά και πήρε τη θέση του στην πρώτη σειρά και γονάτισε όπως προβλέπει το τυπικό της μουσουλμανικής προσευχής πάνω στο ειδικό χαλί που χρησιμοποιούν για να προσεύχονται. Τον Ερντογάν υποδέχθηκε ο Αλί Ερμπάς, πρόεδρος της Ντιγιανέτ, της ανώτατης θρησκευτικής επιτροπής της Τουρκίας.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook