Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Πολωνία ζήτησε σήμερα συγγνώμη για δήλωση που έκανε «αστειευόμενος» για τους γκέι άνδρες και τις λεσβίες, λέγοντας ότι δεν είναι ομοφοβικός παρά τις συντηρητικές του απόψεις για τον γάμο και τη σεξουαλικότητα.

Σε ερώτηση που του υπέβαλε την Τετάρτη το δίκτυο TVN24 όσον αφορά στις απόψεις του για τα συμβόλαια ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλοφίλων, ο Ρόμπερτ Βέγκρζιν, της κεντροδεξιάς Πολιτικής Πλατφόρμας (PO), απάντησε: «Ας ξεχάσουμε τους γκέι άνδρες, όμως τις λεσβίες εγώ θα τις έβλεπα μετά χαράς».

«Η ανθρώπινη φύση, τα ανθρώπινα όντα είναι φτιαγμένα κατά τέτοιο τρόπο που θα πρέπει να ζουν με κάποιον σύντροφο σύμφωνα με τη φύση. Αν κάποιος θέλει να ζει διαφορετικά, αυτό είναι δικό του πρόβλημα, αλλά δεν θα πρέπει να καμαρώνει γι\’αυτό», προσέθεσε.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της PO, Τόμαζ Τομτσίκιεβιτς, δήλωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, ότι ο Βέγκρζιν θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο για τα «ανόητα» και «ανεύθυνα» σχόλιά του.

Στην Πολωνία γίνονται συζητήσεις σχετικά με το αν θα πρέπει να επιτραπεί στους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες να συνάπτουν συμβόλαια ελεύθερης συμβίωσης, όπως και να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των ζευγαριών του ιδίου φύλου, τα οποία έχουν παντρευτεί σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Ο πολωνικός πληθυσμός παραμένει ένας από τους πιο ευσεβείς στην καθολική πίστη στην Ευρώπη. Ωστόσο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι Πολωνοί έχουν γίνει πιο φιλελεύθεροι σε θέματα, όπως η ομοφυλοφιλία και στις μεγαλύτερες πόλεις υπάρχουν εξαιρετικά ανοιχτές κοινότητες ομοφυλόφιλων γυναικών και ανδρών.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook