Ανύπαρκτα πεζοδρόμια, υπαρκτά αλλά περιορισμένα σε λίγα εκατοστά από την κατάληψη που γίνεται σε αυτά και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσης μη προσβάσιμα πεζοδρόμια.

Δεν είναι μόνο κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες που κάνουν “εχθρική” την πόλη αυτή απέναντι στους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία, με την κατάληψη πεζοδρομίων, τις απαράδεκτες σταθμεύσεις και την εγωιστική συμπεριφορά. Είναι και η ίδια η πόλη που δε βοηθά και δείχνει το μη φιλικό πρόσωπό της στους δημότες της.

Φωτογραφίες που μας έστειλαν αναγνώστες δείχνουν το πρόβλημα στη διάστασή του, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, υποτυπώδη κατειλημμένα πεζοδρόμια και εχθρικά προς άτομα με αναπηρία πεζοδρόμια χωρίς ράμπες.

Στην πρώτη φωτογραφία η πορεία ενός ατόμου σε αναπηρικό καροτσάκι σταματά εκεί που αρχίζει το πεζοδρόμιο, αντι να γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Το συγκεκριμένο σημείο είναι στην οδό Κελαϊδή στη συμβολή με την Κυδωνίας.

Η δεύτερη εικόνα δεν είναι ουσιαστικά πεζοδρόμιο αλλά δείγμα πεζοδρομίου, ό,τι έχει απομείνει δηλαδή… στην Κυδωνίας στο ύψος του ΚΤΕΛ.

Και η τρίτη εικόνα δεν δείχνει πεζοδρόμιο γιατί απλούστατα δεν υπάρχει. Είναι από την Κ. Μάνου, την οποία αν θέλει να περάσει πεζός θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook