Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή, οι 10 από τους οποίους έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής στο Πατσκουάρο, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές του Μεξικό.

«Είμαστε ενήμεροι για 10 θανάτους, ευτυχώς κανείς αστυνομικός δεν τραυματίστηκε», δήλωσε ο Μανουέλ Γκαρσία Ρουίζ, γραμματέας Δημόσιας Ασφάλειας της περιφέρειας του Μικοακάν.

«Σε μια άλλη συμπλοκή στην Λα Πιεδάδ, ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι άλλοι τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Σάντο Ντομίνγκο. Τα πτώματά τους βρέθηκαν την Παρασκευή σε ένα αυτοκίνητο «γαζωμένο» από σφαίρες, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία. Ακόμα δεν είναι βέβαιο ποιος βρίσκεται πίσω από τις συγκεκριμένες δολοφονίες, αν και η περιοχή του Μιτσοακάν είναι ένα από τα μεγαλύτερα ορμητήρια των πανίσχυρων καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών της χώρας. Επομένως οι έρευνες εστιάζονται στα καρτέλ που «μεγαλουργούν» στην περιοχή, όπως οι Knights Templar, οι La Familia Michoacana και οι Los Zetas.

Από όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν ξεκίνησε το πογκρόμ κατά των καρτέλ της χώρας, ήτοι τον Δεκέμβριο του 2006, περισσότεροι από 34.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook