Μετά την έξαρση των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα οι πολίτες καλούνται και πάλι να χρησιμοποιούν μάσκα όταν εισέρχονται σε κλειστούς χώρους όπως υπεραγορές, φούρνους, πολυκαταστήματα, εκκλησίες, ανελκυστήρες κ.α

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που θα πρέπει να τη φοράτε αναγκαστικά για πολλές ώρες λόγω της εργασίας σας, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τη φροντίδα της επιδερμίδας μας

Τι πρέπει να κάνεις:

Πριν φορέσεις τη μάσκα:

Πλύνε καλά το πρόσωπό σου

Το πιο σημαντικό για να προλάβεις τον ερεθισμό και την εμφάνιση σπυριών είναι να κρατάς το δέρμα σου καθαρό και καλά ενυδατωμένο. Πλύνε το πρόσωπό σου απαλά με ένα καθαριστικό με ουδέτερο pH πριν φορέσεις τη μάσκα για να απομακρύνεις λιπαρότητα, σκόνη και βακτήρια.

Κάλυψε τυχόν πληγές

Αν έχεις πληγές, σκασίματα του δέρματος ή σπασμένα σπυράκια καλό θα είναι να τα καλύψεις με κάποιο λευκοπλάστ πριν φορέσεις τη μάσκα για να τα προστατέψεις από τριβές ή υπερβολική υγρασία.

Μη φορέσεις makeup

Οι δερματολόγοι συνιστούν να αποφεύγεις να φοράς makeup, ειδικά αν δεν είναι αντιαλλεργικό, γιατί μπορεί να φράξει τους πόρους και να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το δέρμα να αναπνέει. Αν θες να δείχνεις περιποιημένη μπορείς να βάψεις τα μάτια σου που έτσι κι αλλιώς είναι τα μόνα που φαίνονται όλη μέρα.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook