Καμπανάκι χτυπούν οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου τονίζοντας σε ανακοίνωση τους ότι τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού είναι πολυάριθμα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Οι πολυάριθμες εκπαιδευτικές ανάγκες στα Δημόσια Σχολεία μαρτυρούν την ανάγκη μόνιμων διορισμών
 
Σε λιγότερο από έναν μήνα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι  για χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές. Η τεράστια έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού στα Δημόσια Σχολεία, παρά τις 3.446 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, αποτυπώνεται εμφανέστατα στις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολικών μονάδων του νομού Ηρακλείου, καθώς συμπληρώνονται 11 χρόνια αδιοριστίας στη Γενική Εκπαίδευση. Είναι ενδεικτικό πως στην Ειδική Αγωγή καλύπτουν μόνο ένα μέρος των περίπου 20.000 αναπληρωτών που εργάζονται κάθε χρόνο σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, μόνο στον συγκεκριμένο τομέα,  και ισοσκελίζονται από τις περίπου 3.500 αιτήσεις συνταξιοδότησης κατά την τρέχουσα περίοδο!!
 
Με βάση την καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου τα κενά θα ξεπεράσουν τουλάχιστον τα 1.100 μονάχα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Αναλυτικά τα εκπαιδευτικά κενά, όπως υπολογίζονται, είναι: 

Δάσκαλοι: 319
Νηπιαγωγοί:254 (με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης)
Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής:14
Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής: 4
Γυμναστές: 40
Μουσικοί: 35
Εικαστικοί: 61
Αγγλικά: 47
Θεατρική Αγωγή:32
Πληροφορική: 27
Γαλλικά:  9 ΑΜΩ
Γερμανικά: 13 ΑΜΩ
Σύνολο κενών: 855
 
Στα 855 κενά, αν προσθέσουμε επιπλέον, τις εκπαιδευτικές ανάγκες της παράλληλης στήριξης στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και των τμημάτων υποδοχής, τότε ο απαιτούμενος αριθμός προσλήψεων αγγίζει το νούμερο των 1.100 εκπαιδευτικών κενών.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, όλα αυτά τα χρόνια, παλεύει και διεκδικεί διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για τα Δημόσια Σχολεία, γεγονός που οδηγεί στην ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση για όλα τα παιδιά και στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.  

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και των αγώνων για μόνιμη και σταθερή εργασία στην εκπαίδευση και παράλληλα στην καθημερινή μάχη, προκειμένου κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να καλύψουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς.