Τα δόντια του δείχνει ο κορονοϊός στη χώρα μας.

Η συνεχής άνοδος των κρουσμάτων και η χαλαρότητα ανησυχούν τους ειδικούς που ζητούν νέα μέτρα. Ποιος ο φόβος Σύψα για αυτούς που θα επιστρέψουν στα αστικά κέντρα.

Η κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορονοϊό είναι ιδιαίτερα κρίσιμη με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα να απευθύνει δραματική έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.

Την ώρα που η χώρα μας μετρά μόνο σήμερα 262 νέα κρούσματα κάνει λόγο για εκατόμβη θυμάτων από τον κορονοϊό αν συνεχιστεί η χαλαρότητα. «Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι κρίσιμη η στιγμή και μπορεί να εκτραπούν τα πράγματα. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Θεωρεί κλειδί την πιστή τήρηση των μέτρων ώστε τα πράγματα να βελτιωθούν. «Δεν πρέπει να παίζουμε με την επιδημία. Σκοτώνει και δεν κάνει διακρίσεις. Απευθύνω ύστατη έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα.  Η επιδημία δείχνει τα δόντια της».

Click4more: Κορονοϊός: «Εκτοξεύτηκαν» τα νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη! Πού εντοπίζονται τα 262

Παρουσίασε με μελανά λόγια τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. «Έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις. Υπάρχει διπλασιασμός κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έγινε απότομα και κρούσματα σε γηροκομεία. Σε Ισπανία και Γαλλία στα γηροκομεία έγινε το Βατερλό. Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν προοιωνίζουν ένα καλό μέλλον. Είμαστε με το ένα πόδι στο δεύτερο κύμα και το μόνο παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ακόμα μικρός. Αν όμως συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις».

Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων: «Θα συζητηθεί το θέμα από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ενδεχομένως και αύριο. Θα αφορά τον περιορισμό των ανθρώπων που θα είναι μαζί σε ανοιχτό χώρο».

Σχετικά με την 27χρονη διασωληνωμένη ειδικευόμενη γιατρό στην Λάρισα τόνισε πως αυτό το τραγικό γεγονός δείχνει πως κανένας δεν είναι αλώβητος από τον ιό, ακόμα και οι νέοι άνθρωποι, ενώ ευχήθηκε η νέα γιατρός να γίνει καλά και να γυρίσει στους ανθρώπους που την αγαπάνε. 

Πηγή ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook