Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Τελευταία ενημέρωση 12.20

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η φωτιά στην περιοχή του Σελίνου με τα περισσότερα μέτωπα να έχουν σβήσει. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν και ενεργούν για την αποτροπή αναζωπύρωσης εστιών φωτιάς.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Δημοσθένης Μπουντουράκης, αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά είναι σε ύφεση. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν.

Στο έργο της κατάσβεσης, σύμφωνα με τον κ. Μπουντουράκη συμμετείχαν 100 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη και 77 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα, 38 υδροφόρα οχήματα, 15 βοηθητικά, 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα και 2 καναντέρ. Οι δυνάμεις ήταν από όλη την Κρήτη καθώς λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος το σύνολο των πυροσβεστικών υπηρεσιών τέθηκε υπό γενική επιφυλακή για να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης.

Και ο δήμαρχος Καντάνου - Σελίνου, Αντώνης Περάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr είπε ότι πεζοπόρα τμήματα της πυροβεστικής επιχειρούσαν όλο το βράδυ και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πάνω από τη Σκλαβοπούλα, ενώ οι ρίψεις νερού που πραγματοποίησε με το πρώτο φως της ημέρας το πυροσβεστικό ελικόπτερο την έσβησαν. Δυστυχώς, όμως οι άνεμοι που πνέουν στα ορεινά είναι ισχυροί και οι ριπές ανέμου πολύ δυνατές.

Στην περιοχή εξακολουθούν να ενεργούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ και το πυροσβεστικό ελικόπτερο συνεχίζει τις ρίψεις νερού.