Κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωϊ και στην Περιφέρεια Αττικής – Οριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις  – Ειδικά μέτρα περιορισμού σε Πάρο και Αντίπαρο στα πρότυπα του Πόρου

Το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης και σε όλη την περιφέρεια Αττικής από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί για το διάστημα μέχρι τις 23 Αυγούστου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των νέων μέτρων λόγω των στοιχείων που, όπως είπε, στην ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής «δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και αφορά νεώτερες ηλικίες».

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι νέοι θα επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τονίζω ιδιαίτερα την ευθύνη των νέων ανθρώπων όχι μόνο να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους παππούδες τους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όριο 50 ατόμων για όλες τις συναθροίσεις στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές έως τις 24 Αυγούστου πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστίαση κ.α.).

Αναλυτικά τα επτά νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

  • Ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις
  • Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης και στην Αττική έως τις 24 Αυγούστου από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 το πρωί
  • Σε Πάρο κι Αντίπαρο πιο ισχυρά μέτρα από αύριο 15/8 στις 06:00 έως 23 Αυγούστου. Κάθε είδους εκδήλωση ματαιώνεται, συνάθροιση έως 9 άτομα, τραπέζια στα εστιατόρια έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α’ βαθμού και μάσκες παντού.
  • Παράταση ως τις 24/8 των μέτρων στον Πόρο – Το κλείσιμο καταστημάτων πάει μεσάνυχτα αντί για 11.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα
  • Όσοι επιστρέφουν με άδειες σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας θα υποβάλλονται σε έλεγχο
  • Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε και σε συστάσεις για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊο.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «η χρήση μάσκας συστήνεται για κάθε χώρο που αναμένεται υψηλός συγχωρισμός στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου. Θα σταλούν μηνύματα από το 112 σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο».

Ταυτόχρονα υπήρξε και ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας μετά την επιστροφή από τις διακοπές, ειδικά με μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Επιστρέφοντας από τις διακοπές, φοράμε μάσκες παντού».

Αυτό που επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ότι «τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, θα κρίνουν την πορεία και την έκβαση των πραγμάτων στη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Για να μην χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα είναι ολέθρια για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις οικογένειές μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook