“Μπαλάκι” η ευθύνη για την αποκατάσταση και επανατοποθέτηση της γέφυρας

Άρχισαν το πρωί οι εργασίες από τον στρατό και από εργολάβο για την απομάκρυνση της παλιάς στρατιωτικής γέφυρας στο Πατελάρι οι οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2019, που την κατέστησα μη λειτουργική.

Η απομάκρυνσή της αποφασίστηκε προκειμένου να προχωρήσουν εργασίες καθαρισμού του ποταμού ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες εικόνες και καταστροφές με αυτές του 2019 και επειδή η γέφυρα ούτως ή άλλως με τη φθορά που έχει υποστεί είναι επικίνδυνη. Εξάλλου, η μετακίνηση των πολιτών και των οχημάτων δεν γίνεται από αυτή τη γέφυρα.

Ως προς το τι μέλει γενέσθαι με τη στρατιωτική γέφυρα μετά την απομάκρυνσή της, επικρατεί σύγχυση καθώς το μπαλάκι της ευθύνης της πεταγόταν από την περιφέρεια στον δήμο. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, η γέφυρα επρόκειτο να ξηλωθεί και να φυλαχθεί στο στρατόπεδο Αγιάς μέχρι να αποκατασταθούν τα τμήματά της που έχουν υποστεί ζημιά και να επανατοποθετηθεί από τον δήμο Πλατανιά στη θέση της. Από την άλλη ο δήμος Πλατανιά, δηλώνει ότι δεν έχει καμία ευθύνη για την αποκατάστασή της και επανατοποθέτησή της με τον δήμαρχο Πλατανιά να τονίζει ότι αυτό μπορεί να λύθει μόνο με την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Κρήτης.

Η απομάκρυνση της γέφυρας και η αβεβαιότητα γύρω από την τύχη της προκάλεσε τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής του Πατελαρίου οι οποίοι δεν επιθυμούν την απομάκρυνση της γέφυρας, επιζητούν την αποκατάστασή της και την άμεση επανατοποθέτησή της. Μάλιστα επειδή εξέφρασαν επιφυλάξεις ότι αν μεταφερθεί η γέφυρα στο στρατόπεδο της Αγιάς δεν θα την ξαναδούν, ζήτησαν να παραμείνει σε παρακείμενο χώρο και να αναλάβουν οι ίδιοι τη φύλαξή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook