Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Creta ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος προέτρεψε τους πιστούς να μην κάνουν χρήση μάσκας μέσα στους Ι.Ν. προκαλώντας μεγάλο σάλο με την τοποθέτηση του.

Προβληματισμό και ποικίλα σχόλια έχουν προκαλέσει από το πρωί δημοπσιεύματα βάσει των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης προέτρεψε τους πιστούς να μη φορούν μάσκα μέσα στην εκκλησία. Ακολούθησαν άλλα δημοσιεύματα με διάψευση της συγκεκριμένης δήλωσης από την αρχιεπισκοπή.

Τελικά, ο ίδιος ο Ειρηναίος με δήλωσή του on camera στον τηλεοπτικό σταθμό Creta και σε σχετική ερώτηση που του έγινε για την χρήση μασκών μέσα στις εκκλησίες, επανέλαβε την πεποίθησή του, απαντώντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ελεύθεροι στην εκκλησία δεν είμαστε σκλαβωμένοι. Τουλάχιστον μέσα στο ναό να μη φορούμε. Έξω από το ναό, εντάξει».

Διευκρινίζουμε ότι αποτελεί προσωπική άποψη του Αρχιεπισκόπου και δεν έχει καμία σχέση με τα μέτρα που έχει πάρει το κράτος, ορίζοντας με ΦΕΚ ως υποχρεωτική τη μάσκα εντός των εκκλησιών, ούτε έχει σχέση με τις συστάσεις των επιστημόνων – επιδημιολόγων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook