Συνδυάζουμε τα παραδοσιακά μαραθοπιτάκια με μία γλυκιά και καυτερή σάλτσα τσίλι και το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό!

Υλικά
Για τη ζύμη
250ml νερό, χλιαρό
350-400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
30ml ούζο ή τσίπουρο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γέμιση
30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 ματσάκια μάραθα, μόνο τα φύλλα
1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα τσίλι
250γρ. φρέσκες καυτερές πιπεριές, κόκκινες
2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα από ½ λεμόνι
50ml πετιμέζι
100ml ξίδι από λευκό κρασί

Διαδικασία
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα χορταρικά, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Για τη ζύμη: Βάζετε σε ένα μπολ το νερό, το ελαιόλαδο, το ούζο (ή το τσίπουρο), τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αρχίζετε να προσθέτετε σιγά-σιγά 350γρ. αλεύρι, δουλεύοντας με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Αν δείτε ότι χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη. Ζυμώνετε δυνατά για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική. Τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 μπαλάκια, πασπαλίζετε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγετε με τον πλάστη φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών. Με ένα κουπ πατ διαμέτρου 12εκ. κόβετε μικρούς κύκλους ζύμης και γεμίζετε τον κάθε κύκλο με 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Βρέχετε λίγο τις άκρες της ζύμης και φέρνετε τη μισή πλευρά πάνω από την άλλη κλείνοντας τα πιτάκια. Τα κολλάτε καλά πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι.

Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζετε τα μαραθοπιτάκια σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε ζεστά μαζί με τη σάλτσα τσίλι.

Για τη σάλτσα τσίλι: Πλένετε και κόβετε μόνο τα κοτσανάκια (αφήνετε τα σπόρια) από τις πιπεριές. Τις χοντροκόβετε και τις βάζετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιείτε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook