Ως προς το θέμα των φρεγατών και των πολεμικών πλοίων.

1) Δεν έχουμε πόλεμο για να υπάρχει ανησυχία αποκάλυψης θέσεων των πολεμικών πλοίων! Δεν γίνεται κάτι κρυφά. Είναι γνωστές οι θέσεις. 

2) Πιστεύει κανείς ειλικρινά ότι ο Ερντογάν και οι στρατηγοί του δε γνωρίζουν πού βρίσκονται τα πλοία; Πιστεύει κανείς ότι η χώρα μας δε γνωρίζει πού είναι τα πλοία της Τουρκίας. Πιστεύει κανείς ότι οι στρατηγοί των δυο χωρών είναι 15χρονα που παίζουν το γνωστό παιδικό παιχνίδι “Ναυμαχία” και κρύβουν τα πλοία τους πίσω από την παλάμη ώστε να μην τα δει ο αντίπαλος; Ειλικρινά, με όλα τα μέσα που υπάρχουν εν έτει 2020 πιστεύει κάποιος ότι ο Ερντογάν με τους στρατηγούς του περιμένει από το οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης να μάθει που είναι τα πλοία κάθε χώρας; (Και όχι μόνο ο Ερντογάν, αλλά ο αρχηγός κράτους οποιασδήποτε χώρα) Ειλικρινά;;;;; 

3) Η… μυστική αυτή θέση του πλοίου που ανησυχείτε ότι αποκαλύπτουμε βρίσκεται σε μια τουριστική περιοχή, μέσα στα ελληνικα χωρικά ύδατα και κοντά στην ακτή. Δεν βρίσκεται σε κάποια κρυφή τοποθεσία. Συμμετείχε σε ΑΣΚΗΣΗ που ήταν γνωστή σε όλους τις προηγούμενες ημέρες. (αλλά και σε γνωστή άσκηση να μη συμμετείχε πάλι δεν θα υπήρχε λόγος ανησυχίας για τους δυο παραπάνω λόγους)

Πάμε τώρα και στο επικοινωνιακό

4) Γενικά, το να δείχνεις ότι η θάλασσα σου περιφρουρείται από τα πολεμικά σου πλοία δεν είναι κακό ούτε αποκαλύπτεις θέσεις των πολεμικών πλοίων (ειδικά όταν συντρέχουν οι τρεις παραπάνω παράμετροι που ήδη αναφέραμε). Ίσα, ίσα δείχνεις σε αυτόν που σε επιβουλεύεται ότι περιφρουρείς την περιοχή σου. Του δείχνεις ότι δεν “κοιμάσαι”, δεν “επαναπαύεσαι”, είσαι ενεργός. (Στην κρίση με την πρώτη NAVTEX στο Καστελόριζο που πάλι είχαν σπεύσει οι μαχητές του καναπέ να φωνάξουν ότι αποκαλύπτουν τα μέσα ενημέρωση θέσεις των πολεμικών (αχ Θεε μου, Θεε μου…) επειδή είχαν γράψει ότι έγινε τεράστια κινητοποίηση και πάνε όλοι Καστελόριζο, η προβολή αυτή της μεγάλης κινητοποίησης από τα μέσα ενημέρωση μόνο θετικά λειτούργησε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook