Το μήνυμα και τα δώρα προς τους κατοίκους χωριού στην Ιεράπετρα

Αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η φρεγάτα «Ψαρά» προσέγγισε τα παράλια της Ιεράπετρας, κάτοικοι και επιχειρηματίες του χωριού Μύρτος κινητοποιήθηκαν άμεσα και αφού συγκέντρωσαν ποσότητες νερών και τροφίμων τα παρέδωσαν στο πλήρωμα της φρεγάτας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. 

Λίγες ημέρες μετά, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου Αλέκος Παντελάκης έλαβε ένα δέμα με σχολικά είδη και ένα όμορφο ευχαριστήριο από την οικογένεια του κελευστή Θωμά Τάτση.

Ο ίδιος γνωστοποίησε την πράξη αυτή του κελευστή γράφοντας:

«Σας μεταφέρω τις ευχαριστίες του Κελευστή Της Φρεγάτας Ψαρρά Τάτση Θωμά, μαζί με μια κούτα τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιες, μολύβια και γόμες για τά παιδιά του σχολείου. Ενημέρωσα αμέσως την Διευθύντρια του Σχολείου να περάσει να τα παραλάβει. Η Τοπική Κοινότητα σας ευχαριστεί Κε Τάτση.
Μία ενέργεια που δείχνει πολλά.
Στέλνουμε την αγάπη μας, το σεβασμό μας, την εκτίμηση μας, σε Όλα τα πληρώματα όλων των φρεγατών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Σας συνοδεύει η σκέψη μας. Αν χρειαστείτε την φυσική μας παρουσία, να γνωρίζετε ότι, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα είναι μαζί σας.»

Όμως  η οικογένεια του κελευστή δεν έμεινε μόνο σε αυτό και στέλνοντας αυτές τις ημέρες στον κ. Παντελάκη,  ένα φάκελο με μία επιστολή, μια ζωγραφιά και ένα Σταυρό για να τα παραδώσει στον επαγγελματία δύτη Νίκο Λαμπράκο, όπως και έγινε.

Όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr χθες ανάλογη συγκινητική ενέργεια ευγνωμοσύνης έκαναν και οι Σφακιανοί κάτοικοι και επιχειρηματίες προς το πλήρωμα της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς η οποία προσέγγισε το Λουτρό. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook