Ανακοίνωση με καθαρά πολιτικό περιεχόμενο και με αφορμή τις αντιδράσεις για το πανό το οποίο ανήρτησαν στην αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Αστέρα Τρίπολης, εξέδωσαν οι “Alternatives”.

Συγκεκριμένα οι φίλοι του Εργοτέλη στη θύρα όπου βρισκόντουσαν, είχαν αναρτήσει ένα πανό με μια φράση από την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, η οποία ανέφερε: «Δεν ξενοδουλεύουμε, εμείς είμαστε οι αφέντες. Τούτο το αμπέλι της γης είναι δικό μας», ενώ δίπλα του ήταν ένα άλλο που έγραφε: «1940-2011, Όχι ρε, κατοχή=αντίσταση».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι “Alternatives”, αναφέρουν:

«Μέχρι και εκεί έφτασαν οι εντολοδόχοι του πολιτικού συστήματος για να μπορέσουν να κατευνάσουν την οργή του κόσμου που μετά τους δρόμους, και τις παρελάσεις έχει εισβάλει ορμητικά και στα γήπεδα. Δεν τους ενόχλησαν ποτέ συνθήματα και πανό που αναφέρονται σε μαχαιρώματα και ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών, τους ενοχλεί ότι οι οπαδοί αρχίζουν να έχουν άποψη, ότι οι εξέδρες πολιτικοποιούνται και τους δείχνουν τον δρόμο της φυγής.
Και για αυτό μετά από τις συλλήψεις και τις διακοπές αγώνων δε δίστασαν ακόμα και να απαγορεύσουν να αναρτηθεί πανό με στίχους του Κρητικού συγγραφέα. Από τη μεριά μας όντας μέλη ενός σωματείου που έχει χρωματίσει την ιστορία του με αντίσταση δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε και να συμμετέχουμε με τον πιο θερμό τρόπο στις απανταχού αγανακτισμένες εξέδρες. Από το ΟΑΚΑ μεχρι το Περιστέρι, το Αγρίνιο, το Γεντί Κουλέ και το Παγκρήτιο οπαδοί διαφορετικών χρωμάτων κάναμε πράξη το σύνθημα που έχουμε κάνει και πανό "Μην ψάχνεις για εχθρούς σε άλλα σωματεία έλα να παλέψουμε για άλλην κοινωνία."

Όλοι μαζί διατρανώσαμε τις φωνές μας ενάντια στον πραγματικό εχθρό , τους εκφραστές ενός χρεοκοπημένου συστήματος που βουλιάζει μέρα με την μέρα ολόκληρη την κοινωνία. Εκεί εμείς οι οπαδοί μαζί με όλο τον λαό που βράζει, οφείλουμε να τους πούμε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ αντίστοιχο αυτού του 40.
Δεν θα βουλιάξουμε και εμείς μαζί σας, το αμπέλι ετούτο της γης ανήκει σε εμάς, είναι σάρκα μας και αίμα μας (που λέει και ο μεγάλος συγγραφέας) και όχι σε μια χούφτα, Ευρωπαίους επίτροπους, μεγαλοτραπεζίτες και πολιτικούς μαριονέτες. Οι μέρες σας είναι μετρημένες...
Έξω από το αμπέλι κοπρόσκυλα...».