Ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.τ.σ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 175 γρ. βούτυρο αγελάδος, κρύο κομμένο σε κύβους
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 50 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη ή καστανή κρυσταλλική
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κουτ. σούπας νερό, παγωμένο
  • 1 δόση αχλάδι ποσέ, καλά στραγγισμένο και κομμένο σε μακρόστενες φέτες

Εκτέλεση

  • Αρχικά, ρίχνετε  το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το φτερό σε χαμηλή ένταση.
  • Προσθέτετε το βούτυρο και το ξύσμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Ρίχνετε τον έναν κρόκο και το νερό και χτυπάτε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Αλευρώνετε ελαφρώς μια επιφάνεια εργασίας και μεταφέρετε εκεί τη ζύμη, αφού αφαιρέσετε τη μεμβράνη.
  • Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, την ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 40 εκ.
  • Μεταφέρετε το φύλλο σε ένα χαμηλό ταψί. Το απλώνετε ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα τοιχώματα του ταψιού.
  • Απλώνετε τα αχλάδια ποσέ στο κέντρο του φύλλου, αφήνοντας 7 εκ. κενό περιφερειακά.
  • Σκορπίζετε από πάνω τη μισή ζάχαρη και κλείνετε τις άκρες του φύλλου προς το κέντρο, γύρω-γύρω από τη γέμιση.
  • Τέλος, χτυπάτε ελαφρώς σε ένα μπολ τον κρόκο και αλείφετε το φύλλο γύρω-γύρω με ένα πινέλο.
  • Πασπαλίζετε την υπόλοιπη ζάχαρη από πάνω και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  • Αφήνετε λίγο την τάρτα να κρυώσει και τη σερβίρετε χλιαρή.


Πηγή: newsbeast.gr