Συνεχίζονται  οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης της κοίτης του ποταμού

Με πυρετώδεις ρυθμούς η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων συνεχίζει το έργο αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στον Κλαδισό ποταμό μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου του 2019.

Η κοίτη του ποταμού έχει αποκατασταθεί σε μεγάλη έκταση και ειδικά στις εκβολές του έχει διαπλατυνθεί με παράλληλα σταθεροποίηση του εδάφους και των πρανών με τσιμέντο.

Πρόκειται για εργασίες εξυγίανσης και σταθεροποίησης της κοίτης νε παράλληλη υποστύλωση και των βάθρων της πεζογέφυρας, είπε στο Flashnews.gr η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη, επισημαίνοντας πως όλα τα τσιμεντένια τοιχία θα επενδυθούν με πέτρα.

Λόγω της διαπλάτυνσης της κοίτης στις εκβολές είναι αναγκαία και η επέκταση της πεζογέφυρας που υπάρχει εκεί.  Ήδη έχουν κατασκευαστεί οι τσιμεντένιοι πυλώνες, ενώ από την ΔΕΥΑΧ προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια νέας ξύλινης πεζογέφυρας με εκτιμώμενο κόστος 59.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που καθόρισε η τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΧ, το ξύλο που θα κατασκευασθεί η πεζογέφυρα θα είναι από ξυλεία IROKO. Ανήκει στην σκληρή ξυλεία χρησιμοποιείται κυρίως στην ξυλοναυπηγική, διαθέτει την απαιτούμενη ανοχή και αντοχή στις κλιματολογικές συνθήκες που υπάρχουν στην εκβολή του ποταμού, έχοντας ικανοποιητική αντοχή σε μύκητες και έντομα και δεν απαιτεί συχνή προστασία με λάδια-βερνίκια. Το σχήμα της πεζογέφυρας θα είναι τοξωτό (τμήμα κύκλου) με διάμετρο 59,38 m, με φορά Δύση-Ανατολή.

Οι προσφορές οι οποίες θα κατατεθούν, θα ανοιχτούν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού της ΔΕΥΑΧ στα γραφεία της στις Μουρνιές, την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου  και ώρα. 10.00 π.μ (Λήξη Αποδοχής Προσφορών) από την επιτροπή διενέργειας των Διαγωνισμών της ΔΕΥΑΧ.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ με απόφασή του, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμών της ΔΕΥΑΧ, θα εγκρίνει την επιλογή αναδόχου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook