Το Argan oil αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό προϊόν που προέρχεται από τη συμπίεση του καρπού του δέντρου Argania Spinosa.

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έλαια παγκοσμίως.

Λόγω της μικρής παραγωγής του ελαίου, η οποία γίνεται μόνο στο Μαρόκο, είναι ένα από τα πιο ακριβά και πολύτιμα έλαια.

Το argan oil πωλείται σχεδόν σε κάθε φαρμακείο. Θα το βρεις επίσης σε καταστήματα με φυσικά και βιολογικά προϊόντα ομορφιάς. Αναζήτησε 100% οργανικό έλαιο χωρίς δηλαδή νερό, αλκοόλ, συντηρητικά ή χημικά πρόσθετα.

Επειδή πρόκειται για ένα σπάνιο έλαιο, οι τιμές στην αγορά είναι κάπως τσιμπημένες (πάνω από 10 ευρώ για τα 100ml). Από την άλλη βέβαια μπορείς να βρεις και πολλά έτοιμα καλλυντικά προϊόντα (σαμπουάν, κρέμες, λάδι μαλλιών κλπ) που περιέχουν λάδι argan και να επωφεληθείς από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Δοκίμασέ το στην beauty ρουτίνα του προσώπου σου με τους εξής τρόπους:

  • Σε καθαρό πρόσωπο κάνε μασάζ με μερικές σταγόνες ελαίου πρωί και βράδυ. Μην ξεχνάς και την περιοχή του λαιμού. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, αφού το έλαιο argan απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει λιπαρότητα.
  • Χρησιμοποίησέ το σαν serum πριν την κρέμα νυκτός.
  • Πρόσθεσε 1-2 σταγόνες στο υγρό make up σου ή στην ενυδατική σου πριν το μακιγιάζ, για να δώσεις μια δροσερή λάμψη στο πρόσωπό σου.
  • Ανάμειξε μερικές σταγόνες αργανέλαιου με ροδόνερο και δημιούργησε έτσι τη δική σου τονωτική λοσιόν.

Φυσικά η ευεργετική δράση για το argan oilδε σταματά στο πρόσωπο. Είναι εξίσου τέλειο για τα μαλλιά, το σώμα, τα νύχια, τα ξηρά χέρια ή χείλη. Χαρίζει όπως καταλαβαίνεις απαλότητα και λάμψη παντού!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook