Απόφαση- «χειροβομβίδα» χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να εξαγγείλει δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου, η Ιρλανδή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λουσίντα Κράιτον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο στο Reuters.

Η απόφαση αυτή «φέρνει τις προσπάθειες της ευρωζώνης για την επίλυση της κρίσης χρέους πίσω στο σημείο εκκίνησης», τόνισε η κ. Κράιτον και πρόσθεσε πως «η σύνοδος κορυφής την περασμένη εβδομάδα αφορούσε την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας στην ευρωζώνη […] και αυτή η χειροβομβίδα έπεσε μόλις λίγες ημέρες αργότερα. Είναι θεμιτό ότι θα υπάρξει μεγάλη ενόχληση σχετικά με αυτήν».

Η κυρία Κράιτον, η οποία μετείχε στη διαπραγματευτική ομάδα της Ιρλανδίας στη σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδες, προσέθεσε ότι, ακόμη κι αν η Ελλάδα ψηφίσει υπέρ της ευρωπαϊκής συμφωνίας, ο μοναχικός δρόμος του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου θα προκαλέσει ενδεχομένως μήνες αβεβαιότητας, πλήττοντας τις χρηματοπιστωτικές αγορές και την οικονομική ανάπτυξη. «Η ζημιά θα γίνει από τώρα μέχρι τότε», σημείωσε. «Είναι δύσκολο να δούμε κάτι θετικό», προσέθεσε.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook