To επιτελείο του εξετάζει εάν είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μια προεκλογική συγκέντρωση αυτό το Σαββατοκύριακο

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που νοσηλεύτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με Covid-19, είναι έτοιμος να βγει έξω, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΈνανι. Την ίδια ώρα, το επιτελείο του εξετάζει εάν είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μια προεκλογική συγκέντρωση αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Απλά προσπαθούμε να προχωρήσουμε με τον πρόεδρο που είναι έτοιμος να φύγει, έτοιμος να βγει εκεί έξω, αμέσως μόλις ο γιατρός του πει “εντάξει”», είπε η ΜακΈνανι κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγονται ιατρικές εξετάσεις που θα διασφαλίσουν ότι όταν ο πρόεδρος επιστρέψει εκεί έξω, δεν θα μπορεί να μεταδώσει τον ιό», σημείωσε, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τραμπ θέλει να κάνει προεκλογική συγκέντρωση αλλά βήχει σε τηλεφωνική του συνέντευξη
Στο μεταξύ, ο Τραμπ αναμένεται να είναι σε θέση να ξαναρχίσει τις δημόσιες δραστηριότητές του από αύριο Σάββατο, γνωστοποίησε ο επικεφαλής γιατρός του Λευκού Οίκου χθες Πέμπτη.

Αύριο Σάββατο θα συμπληρωθεί η δέκατη ημέρα αφότου ο μεγιστάνας διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 και «με βάση την τροχιά των προχωρημένων διαγνώσεων που κάνει η ομάδα, αναμένω ότι ο πρόεδρος θα μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στις δημόσιες εμφανίσεις του», διαβεβαίωσε ο Κόνλεϊ, αναφέρει σύντομο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.

Βήχας και σπασμένη φωνή
Αυτό πάντως που έχει προξενήσει μεγάλη εντύπωση και σχολιάζεται ήδη πάρα πολύ από τους χρήστες social media είναι η σπασμένη φωνή του σε συνέντευξή του στο Fox news.

«Νομίζω ότι θα προσπαθήσω να μιλήσω σε μια προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου, αν υπάρχει αρκετός χρόνος για να οργανωθεί, όμως θέλουμε να κάνουμε μια συγκέντρωση, πιθανόν στη Φλόριντα, το βράδυ του Σαββάτου», είπε ο Τραμπ.

O Tραμπ απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Σον Χορς, αν έκανε πρόσφατα τεστ για τον κορoνοϊό, ενώ η φωνή του ακουγόταν βραχνή και κάποια στιγμή έπαθε μια κρίση βήχα στη διάρκεια της συνέντευξης, δίνοντας αφορμή σε χρήστες του Twitter να τον κατηγορήσουν ότι ενώ νοσεί ακόμη από την Covid-19 και δυσκολεύεται να μιλήσει, ετοιμάζεται να εκφωνήσει προεκλογική ομιλία.

Ο Τραμπ δήλωσε για άλλη μία φορά πως νοιώθει καλά και πως θα υποβληθεί εκ νέου σε τεστ για τον κορονοϊό σήμερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook