Μετά τις διακοπές, κάθε φορά που λούζεστε και στη συνέχεια χτενίζετε τα μαλλιά σας έχετε παρατηρήσει πως πέφτουν πολύ. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Οι ειδικοί λένε πως το φθινόπωρο συμβαίνει και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εκτός αν το φαινόμενο συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες οπότε και θα πρέπει να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας.

Επειδή όμως είμαστε σχεδόν σίγουρες πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό εμείς έχουμε την καλύτερη πρόταση. Όχι, δεν θα σας προτείνουμε προϊόντα περιποίησης κατά της τριχόπτωσης αλλά μια μάσκα που θα φτιάξετε μόνες στο σπίτι χρησιμοποιώντας δύο αγνά υλικά: Γλυκοπατάτα και ελαιόλαδο. 

Η γλυκοπατάτα περιέχει Ω3 και βιταμίνη C που δυναμώνουν, λειαίνουν και χαρίζουν λάμψη στα μαλλιά και το ελαιόλαδο θρέψη και απαλότητα.

Θα χρειαστείτε: 2 μεσαίες γλυκοπατάτες και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.

Πως θα φτιάξετε τη μάσκα: Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και τις πλένετε καλά με άφθονο κρύο νερό. Τις βάζετε στο blender μαζί με το ελαιόλαδο. Τα λιώνετε μέχρι να βεβαιωθείτε πως έχουν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Τρόπος χρήσης: Μαζέψτε τα μαλλιά σε δύο αλογοουρές στο πλάι. Με ένα μεγάλο πινέλο απλώστε τη μάσκα στις ρίζες όπως κάνετε όταν βάφετε τα μαλλιά σας και στη συνέχεια εφαρμόστε αρκετή ποσότητα στις αλογοουρές κάνοντας απαλό μασάζ ώστε να απλωθεί παντού.

Περιμένετε να δράσει για μισή ώρα και ξεπλύνετε καλά με άφθονο ζεστό νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 1 φορά την εβδομάδα.

faysbook.gr