Ημερήσια διάταξη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων:

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι την Δευτέρα 19/9/2020, ώρα  19.30, θα πραγματοποιηθεί η  τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων 

Η Ημερήσια Διάταξη έχει οριστεί ως εξής:

1) Αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία της 7ης Νοεμβρίου για τα υπηρεσιακά συμβούλια μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ

2) Εξ αποστάσεως “εκπαίδευση” στα κατειλημμένα σχολεία και ζωντανή μετάδοση του μαθήματος. 

3) Πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις  της ΕΛΜΕ για το επόμενο διάστημα

4) Ζητήματα αναπληρωτών συναδέλφων

 Η συνεδρίαση αυτή (όπως κάθε συνεδρίαση ΔΣ) είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να την  παρακολουθήσει.

Οι συνάδελφοι / συναδέλφισσες ενημερώνονται ότι μπορούν, ακόμα, να προτείνουν την ένταξη, εντός ΗΔ θεμάτων που οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά, ώστε αυτά τα θέματα να συνεκτιμηθούν με τις προτάσεις που κάνουν τα μέλη του ΔΣ, προκειμένου για την κατάρτιση της Η.Δ. μελλοντικών συνεδριάσεων. Οι προτάσεις αυτές, μπορούν να κατατίθενται γραπτώς, π.χ. με αποστολή μηνύματος προς το (ηλεκτρονικό) γραμματοκιβώτιο της ΕΛΜΕ ([email protected]), είτε δια ζώσης, ενώπιον του ΔΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣ 7/10/2020 ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει τα αντιδημοκρατικά μέτρα καταστολής και ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων της ΥΑ 131451/ΓΔ4/30-09-2020, που επιχειρούν να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε χωροφύλακες των μαθητών. Εκτιμά επίσης ότι συνολικά η προώθηση της «τηλεκπαίδευσης» ως υποκατάστατο της δια ζώσης διδασκαλίας στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και υποσκάπτει την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλύπτει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους που δεν θα μετέχουν σε διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και καλεί την ΟΛΜΕ να λάβει ανάλογη συνολική απόφαση στήριξης. Όσον αφορά στους συλλόγους διδασκόντων, τους καλεί να συντάξουν πρακτικά για τη μη εφαρμογή ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης που στάλθηκε από την ΑΔΕΔΥ βάσει των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της στις 6-10-2020.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook