Το κέικ στην πιο «αθώα» εκδοχή του

Υλικά
5 αβγά
120γρ. ελαιόλαδο
130γρ. ζάχαρη καστανή
120γρ. Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
60γρ. κακάο
¾ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
200γρ. καφέ δυνατό
1 κουτ. σούπας λικέρ με γεύση καφέ
½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC. Σε ένα μπολ βάζετε τα αβγά, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με σύρμα χειρός ή μίξερ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε δεύτερο μπολ κοσκινίζετε τη φαρίνα, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μίγμα των αβγών, συνεχίζοντας να χτυπάτε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε τον καφέ, το λικέρ, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί και εσωτερικά, μετά τα 20 λεπτά τρυπάτε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ. Θα πρέπει η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή, διαφορετικά συνεχίζετε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.

Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει καλά, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr