Η ποσότητα της βροχής που αναμένεται στην Κρήτη είναι ικανή να δημιουργήσει προβλήματα 

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται το επόμενο διήμερο στην Κρήτη μέχρι και την Πέμπτη. Η ποσότητα της βροχής είναι ικανή να δημιουργήσει προβλήματα στο νησί σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, στην Κρήτη το διήμερο Τετάρτης 21/10 και Πέμπτης 22/10 θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής – ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα – ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της ψυχρής λίμνης, με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 22/10.

Όσον αφορά στη σημερινή μέρα, θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες στην Κρήτη. Οι χάρτες που ακολουθούν δίνουν στιγμιότυπα από τα προβλεπόμενα ύψη βροχής την Τρίτη μεσημέρι και απόγευμα:

Με αφορμή την επερχόμενη κακοκαιρία ο Διευθυντής του Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κ. Λαγουβάρδος τονίζει για μία ακόμα φορά την ανάγκη λειτουργίας συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης σε περιφερειακό/τοπικό επίπεδο. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr λειτουργεί στην Κρήτη 50 μετεωρολογικούς σταθμούς εκ των οποίων 20 στα Χανιά και 7 στο Ρέθυμνο . Σε συνδυασμό με τις δορυφορικές φωτογραφίες και τις μετρήσεις των σταθμών αυτών θα δίνεται συνεχώς ενημέρωση για την εξέλιξη των φαινομένων στο νησί, όταν αυτά ξεκινήσουν.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook