Έξυπνος τρόπος για να εισάγετε τα συγκεκριμένα λαχανικά στη διατροφή σας.

Υλικά

  • 1 κιλό ζυμαρικά κοφτά
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 25 γρ. τυρί σε κρέμα
  • 1/8 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 225 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 6 κ. σ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 225 γρ. αγκινάρες, μαγειρεμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Βράστε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Προσθέστε το γάλα και το τυρί κρέμα και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου για 5 λεπτά επιπλέον.
  • Αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε το πιπέρι καγιέν, 2 φλυτζάνια τσένταρ, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε το σπανάκι και τις αγκινάρες, ανακατέψτε και αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ παχύ συμπληρώστε με γάλα.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί και γαρνίρετε με το υπόλοιπο τσένταρ.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκόνη σκόρδου με την τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο βούτυρο και γαρνίρετε τα ζυμαρικά.
  • Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή: newsbeast.gr