Απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 00.00 το βράδυ – Υποχρεωτική μάσκα παντού – Σε επίπεδο Κρήτης, τα νέα μέτρα ισχύουν μόνο για το Ηράκλειο

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού και την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του στις 19.00

Σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, σε αυτές τις περιοχές, η χρήση της μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού, σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους. Και στο εστιατόριο και στα καφέ θα μπαίνουν οι πολίτες με μάσκα την οποία θα αφαιρούμε όταν θα κάτσουμε στο τραπέζι.

Η εφαρμογή των μέτρων ξεκινά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου.

Τα νέα μέτρα ισχύουν για το Ηράκλειο

Να σημειωθεί ότι τα νέα μέτρα ισχύουν σε επίπεδο Κρήτης, μόνο για τον νομό Ηρακλείου που βρίσκεται στο επίπεδο 3. Οι υπόλοιποι νομοί, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, τηρούν τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές κατηγορίας 1. (Δείτε τα επίπεδα και τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή)

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που δεν τηρούν τα μέτρα όπως και οι εργοδότες αντίστοιχα θα τιμωρούνται. Στον χώρο της διασκέδασης οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξατλήσουν τους ελέγχους.

Δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook