«Σύσσωμη η αντιπολίτευση στράφηκε εναντίον της και δεν πέρασε στα κρυφά ο Πτωχευτικός Κώδικας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

«Η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα δεν γύρισε μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που φάνηκε αποδυναμωμένη χθες, όπου είχε απέναντι της όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.» δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6, προσθέτοντας ότι αυτό που πέτυχε μεταξύ άλλων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν να μην περάσει στα κρυφά το νομοσχέδιο για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

«Ακόμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ντράπηκε να φέρει την ευθύνη για αυτόν τον νόμο στις πιο μαύρες ημέρες της χρεοκοπίας το 2013-2014» όπως είπε, σημειώνοντας πως κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας χάνεται και είναι κάτι που έχουν εξηγήσει και οι δικηγορικοί σύλλογοι.

«Βλέπουμε, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ότι έχουν χάσει τα νοικοκυριά το β’ τρίμηνο του 2020 3,9 δισ. ευρώ σε σχέση με τα εισοδήματα του 2019, το 12% των εργαζομένων δουλεύει για μισθούς των 200 ευρώ, ενώ η ανεργία θα ξεπεράσει το 20% και η ύφεση στο 10%. Με όλα τα παραπάνω και μαζί εν μέσω της πανδημίας, οι άνθρωποι θα πετιούνται έξω από τα σπίτια τους. Βρίσκονται ήδη κάποιοι από τον προηγούμενο διάστημα μπροστά στα κόκκινα δάνεια, ενώ το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν κι άλλα κόκκινα δάνεια» σημείωσε.

Αναφορικά δε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι θα έπρεπε την Κυριακή να απολογηθεί για όσα έγιναν με τον φυγά της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά. «Είτε κάποιοι αστυνομικοί βοήθησαν τον καταδικασθέντα χρυσαυγίτη να εξαφανίστε, είτε πρόκειται για αστοχία κάποιων» ήταν το σχόλιό του, ενώ για την επίμαχη δήλωση του υπουργού που αφορά τα 12 μίλια, δήλωσε πως «αυτές δημιούργησαν πρόβλημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρο ότι δεν κάνει αντιπολίτευση με περικεφαλαίες. Έχει αποδειχθεί η σταθερή πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook