Την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ» τίμησαν σήμερα τα Χανιά, με εκδηλώσεις μνήμης στο Ηρώο των Πεσόντων στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Εκπρόσωποι του δήμου Χανίων και της Περιφέρειας, βρέθηκαν στο σημείο και παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια την κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπ/σης, σπουδαστών Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών. Επιπλέον έγινα εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές. 

"Ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, σε μία επέτειο που οφείλουμε όλοι μαζί όχι μόνο να εορτάσουμε αλλά να παίρνουμε και παραδείγματα. Σήμερα με την μαθητιώσα νεολαία αποτίουμε φόρο τιμής, σε ιδιαίτερες συνθήκες, σε συνθήκες, που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε τις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις, που όμως μας δίνουν τον χώρο και τον χρόνο να σκεφτούμε και να αναλογιστούμε και τα μαθήματα της ιστορίας και κυρίως να συνειδητοποιήσουμε πόσα πράγματα πετυχαίνουμε όταν συνολικά ενωμένοι προσπαθούμε και διεκδικούμε για να βελτιώσουμε το μέλλον μας" δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αυριανών εκδηλώσεων

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Οκτωβρίου

Ώρα 08:30  Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
Ώρα 10:45 

  • Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός. 
  • Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας.
  • Ώρα 11:15 
  • Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
  • Κατάθεση στεφάνων από : τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, εκπρόσωπο του Πολυτεχνείου Κρήτης, εκπρόσωπο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχ/κών της Σχολής Μηχανικών), εκπρόσωπο της Δ/νσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, εκπρόσωπο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, εκπρόσωπο Αποστράτων κι Εφέδρων Αξιωματικών. 
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.
  •  Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων».