«Από την εμπειρία μου, αυτές οι οικονομικές κρέμες μπορεί να δείχνουν εξίσου πολυτελές, δεκαπλάσια καλύτερες από την τιμή τους».

Η ομορφιά μας είναι μια αδιαμφισβήτητα έξυπνη επένδυση, ωστόσο πόσες από εμάς θα μπορούσαμε να γεμίσουμε το νεσεσέρ μας αποκλειστικά με πολυτελή προϊόντα; Γι’ αυτό μια beauty editor, η Shannon Lawlor, ξεκαθαρίζει στο Who What Wear την κατάσταση, παρουσιάζοντας τις κατηγορίες καλλυντικών στις οποίες αξίζει περισσότερο να διαθέσουμε κάτι παραπάνω και εκείνες που κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους και στις πιο οικονομικές εκδοχές τους.

«Μετά από πολλά χρόνια δοκιμών, ανακάλυψα ότι για κάποια προϊόντα δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά χρήματα – είτε γιατί οι budget επιλογές τους είναι εξίσου καλές είτε επειδή το αποτέλεσμα απλά δεν δικαιολογεί το κόστος» σχολιάζει η συντάκτρια.

Δες παρακάτω τα καλλυντικά στα οποία μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα και εκείνα στα οποία αξίζει να επενδύσεις

Μην ξοδέψεις πολλά σε: Καθαριστικά προσώπου. «Παρόλο που είναι δύσκολο να βρεις ένα αληθινά ξεχωριστό καθαριστικό, κάποιες από τις καλύτερες φόρμουλες κοστίζουν κάτω από 15 λίρες».

Επένδυσε σε: Θεραπείες με αντιοξειδωτικά. «Με πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες είναι δύσκολο να δημιουργήσεις συνθέσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη βιταμίνη C, μια εκ φύσεως ασταθή δραστική ουσία. Όταν λοιπόν βλέπω οικονομικά σέρουμ με βιταμίνη C, συχνά είμαι επιφυλακτική».

Μην ξοδέψεις πολλά σε: Μάσκαρα. «Ενώ κάποιες ακριβές μάσκαρα είναι πολύ καλές, για να πετύχεις κορυφαία αποτελέσματα δεν χρειάζεται να διαθέσεις μια περιουσία».

Επένδυσε σε: Σκιές ματιών. «Με τα χρόνια έχω παρατηρήσει ότι οι φτηνές συνθέσεις απλά δεν κάνουν δουλειά, καταλήγοντας να δείχνουν σπασμένες και ξηρές. Προτιμώ κάτι κρεμώδες, που ενσωματώνεται στην επιδερμίδα».

Μην ξοδέψεις πολλά σε: Foundation. «Παλιά πίστευα ότι πρέπει να είναι πολυτελές, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ένα πλήθος από προσιτές φόρμουλες με ικανοποιητικά αποτελέσματα – αν και τη διάφανη, λαμπερή κάλυψη είναι κάτι που μόνο οι πολυτελείς μάρκες είναι ακόμα σε θέση να προσφέρουν».

Επένδυσε σε: Concealer. «Ενώ υπάρχουν και οικονομικές μάρκες με καλές φόρμουλες foundation, δεν μπορώ να πω ότι στα concealer έχουν φτάσει ακόμα στο ίδιο επίπεδο. Η πλειονότητά τους ξηραίνονται και σπάνε. Φυσικά, υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις, αλλά η πιο ασφαλής λύση για μένα είναι να διαθέσω κάτι παραπάνω».

Μην ξοδέψεις πολλά σε: Σαμπουάν. «Η αλήθεια είναι ότι δεν παραμένει αρκετά στο τριχωτό ή την επιδερμίδα της κεφαλής για να κάνει τεράστια διαφορά. Από τη στιγμή που καθαρίζει τα μαλλιά μου, είμαι ευτυχισμένη».

Επένδυσε σε: Conditioner. «Μου αρέσει, από την άλλη, να επενδύω σε conditioner, όπου ενώ κάποια βαραίνουν τα μαλλιά, υπάρχουν και άλλα που δεν ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις τους».

Μην ξοδέψεις πολλά σε: Ρουζ. «Όταν πρόκειται για προϊόντα μακιγιάζ που δεν χρησιμοποιούμε σε μεγάλες ποσότητες, μπορείς να επιλέξεις άνετα μια οικονομική επιλογή».

Επένδυσε σε: Bronzer. «Ίσως μοιάζει περίεργος ο διαχωρισμός του από το ρουζ, αλλά ένα καλό bronzer μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνισή σου. Προσωπικά έχω διαπιστώσει ότι τα κορυφαία, κρεμώδη bronzer ενσωματώνονται αψεγάδιαστα στην επιδερμίδα, δίνοντας μια πιο φυσική όψη».

Μην ξοδέψεις πολλά σε: Κρέμα σώματος. «Ενώ είμαι περισσότερο πρόθυμη να επενδύσω στην περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου, δεν μπορώ να πω ότι με απασχολούν ιδιαίτερα οι φόρμουλες για το σώμα. Από την εμπειρία μου, οι οικονομικές κρέμες για το σώμα μπορεί να δείχνουν εξίσου πολυτελές, δεκαπλάσια καλύτερες από την τιμή τους».

Επένδυσε σε: Άλατα μπάνιου. «Μπορεί να είναι θέμα προτίμησης, αλλά καθώς δίνω σημασία στη βραδινή ρουτίνα του αφρόλουτρού μου, θέλω να βεβαιωθώ ότι θα είναι τέλεια».

Μην ξοδέψεις πολλά σε: SPF. «Η καθημερινή εφαρμογή αντιηλιακών φίλτρων είναι απαραίτητη για να διατηρήσεις μια υγιή, νεανική επιδερμίδα και ευτυχώς οι σχετικές φόρμουλες έχουν εξελιχθεί πολύ, προσφέροντας και προσιτές επιλογές, εξίσου αποτελεσματικές».

Επένδυσε σε: Ενυδατική κρέμα. «Έχω ανακαλύψει ότι οι πιο οικονομικές φόρμουλες συνήθως περιέχουν συστατικά όπως σιλικόνη και τεχνητά αρώματα σε υψηλότερη περιεκτικότητα από τις πιο πολυτελείς. Αυτό δεν ισχύει για όλες τις φτηνές ενυδατικές κρέμες -και δεν ισχύει απαραίτητα το αντίθετο και για τις πιο ακριβές- αλλά η πλειονότητα των προϊόντων που αγοράζω κοστίζουν πάνω από το μέσο όρο».

Μην ξοδέψεις πολλά σε: Υαλουρονικό οξύ. Ίσως σου φανεί παράξενο, αλλά το συγκεκριμένο συστατικό δεν προάγει μακροπρόθεσμα την υγεία του δέρματος. Σύμφωνοι, είναι καλό για άμεση ενυδάτωση, αλλά μια όχι και τόσο ισχυρή δραστική ουσία. Οπότε και τα πιο προσιτά σέρουμ υαλουρονικού οξέος κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους». 

Επένδυσε σε: Απολεπιστικά με οξέα. «Τα αληθινά δραστικά προϊόντα είναι πιο πολυδάπανα. Προσωπικά ουσίες όπως το γλυκολικό οξύ μου φαίνονται υπερβολικά ερεθιστικές για το δέρμα, οπότε προτιμώ να επενδύω σε άλλες, σαν τη γλυκονολακτόνη, με παρόμοια δράση αλλά χαμηλότερο κίνδυνο να προκαλέσει ερεθισμούς». 

govastileto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook