Τον δικό της χάρτη με τρεις κατηγορίες της πανδημίας στην Ευρώπη έχει η Διοίκηση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Απαγορευτική για ταξίδια είναι ολόκληρη η Ευρώπη , σύμφωνα με την ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η Διοίκηση Ναυτικού Περιφερειών Ευρώπης, Αφρικής, Κεντρική (Commander Navy Region Europe, Africa, Central) η οποία εδρεύει στην Νάπολη Ιταλίας.

Πρόκειται για έναν χάρτη που ανανεώνεται διαρκώς, και στον οποίο όλες οι περιφέρειες των χωρών χαρακτηρίζονται με τρία διαφορετικά χρώματα (πράσινο, κίτρινο, κόκκινο) τα οποία σηματοδοτούν και διαφορετικές οδηγίες προς τους Αμερικανούς Στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό) που υπηρετούν στις συγκεκριμένες χώρες αλλά και στις οικογένειές τους.

Οι περιοχές με πράσινο χαρακτηρίζονται ως «Good to go» καθώς είναι χαμηλού κινδύνου, με κίτρινο ως «Proceed with caution» καθώς είναι μεσαίου κινδύνου, ενώ οι περιοχές με κόκκινο είναι απαγορευτικές «No go».

Όπως φαίνεται και στον χάρτη με τελευταία επικαιροποίηση την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ολόκληρη η Ευρώπη (με εξαίρεση τμήμα της Γερμανίας) είναι στο «κόκκινο», και φυσικά και ολόκληρη η Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως πριν από δύο εβδομάδες σε ότι αφορά στην Ελλάδα, οι περιφέρειες Κρήτης, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ήταν με «πράσινο» και όλες οι άλλες με «κίτρινο» χρώμα.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στο τι σημαίνει ο «κόκκινος» χαρακτηρισμός οι οδηγίες που δίνονται προς το προσωπικό των εγκαταστάσεων των ΗΠΑ αναφέρουν μεταξύ άλλων πως:

Για τους στρατιωτικούς απαγορεύεται να μετακινούνται σε ή μέσω μιας «κόκκινης» περιοχής χωρίς άδεια του αρμόδιου αξιωματικού υπηρεσίας, ενώ ακόμη και εάν δοθεί η άδεια, μόλις φτάσουν στην εγκατάσταση της υπηρεσίας τους, τότε θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Η καραντίνα ισχύει και για το πολιτικό προσωπικό καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους.

Δείτε εδω την εφαρμογή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook