Ο ισχυρός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου γκρέμισε τα τείχη που είχαν ορθωθεί ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες της Ελλαδας και της Τουρκίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Τούρκο πρόεδρο μετά τον θανατηφόρο και για τις δύο χώρες σεισμό ανοιχτά της Σάμου, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους στη Σμύρνη και δύο παιδιά στη Σάμο.

Απαντώντας σε tweet του Έλληνα πρωθυπουργού μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Ευχαριστώ, κύριε πρωθυπουργέ. Προσφέρω τα συλλυπητήριά μου στην Ελλάδα εκ μέρους μου και εκ μέρους του τουρκικού λαού. Η Τουρκία, επίσης, είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να θεραπεύσει τις πληγές της. Το ότι δύο γείτονες δείχνουν αλληλεγγύη σε δύσκολους καιρούς είναι πολυτιμότερο από πολλά πράγματα στη ζωή» ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έκανε και retweet την ανάρτηση του Ελληνα πρωθυπουργού.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο Ελληνας πρωθυπουργός μετέφερε στον πρόεδρο της Τουρκίας τα θερμά του συλλυπητήρια για τις ανθρώπινες απώλειες στην Τουρκία, ενώ σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Όποιες και αν είναι οι διαφορές, υπάρχουν στιγμές που οι λαοί μας πρέπει να σταθούν μαζί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook