Πρόκειται για τον πατέρα Νικόλαο Κακαβελάκη που κατάγεται από τα Χανιά

Σοκαρισμένη είναι η διεθνής κοινότητα από τη νέα επίθεση σε ορθόδοξο ναό της Γαλλίας.

Ένας ιερέας, ο Έλληνας Νικόλαος Κακαβελάκης με καταγωγή από τα Χανιά, δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή.

Ο ιερέας “ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του”, διευκρίνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες γιατί φέρει βαριά τραύματα.

Ο 52χρονος ιερέας είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του. Είναι πατέρας 3 παιδιών.

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ένας δράστης επίθεσης πυροβόλησε έναν ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής σήμερα στη γαλλική πόλη Λιόν, δήλωσε δήμαρχος της Λιόν Γκρεγκορί Ντουσέ σε σχόλιά του στην τηλεόραση.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 52χρονο ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook