Ηλεκτροκίνηση και στα Χανιά από την εταιρία MOTROGLOU BIKES

Την ευκαιρία να συμβάλετε στην μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και να έχετε την δυνατότητα οικονομικής μετακίνησης, σας δίνει η δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω της οποίας μπορείτε να αποκτήσετε με απόλυτα συμφέροντα τρόπο ηλεκτρικό όχημα.

Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην αλλαγή του μοντέλου των μετακινήσεων και στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης για την μείωση των ρύπων και την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς ο τομέας των οδικών μεταφορών αποτελεί την κύρια πηγή ρύπανσης της ατμόσφαιρας, αντιπροσωπεύοντας το 30% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας και το 20% των εκπομπών του θερμοκηπίου.

Η δράση αφορά ακόμη και για την αγορά ή μακροχρόνια μίσθωση ηλεκτρικού οχήματος ενώ μπορείτε ακόμη να επιδοτηθείτε για την εγκατάσταση στην κύρια κατοικίας σας έξυπνου οικιακού φορτιστή ή την απόσυρση του παλιού σας οχήματος.

Μέσω της δράσης επιδοτούνται φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και το σύνολο των επιχειρήσεων ανεξαρτήτου νομικής μορφής και μεγέθους για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων, δικύκλων/τρικύκλων και ποδηλάτων.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην δράση είναι σε εξέλιξη, μέσω της πλατφόρμας https://kinoumeilektrika.gov.gr/ και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε στην υπηρεσία συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας και στην συνέχεια να υποβάλετε την αίτηση σύμφωνα με τις οδηγίες που περιγράφονται. 

Οφέλη από την συμμετοχή στην δράση έχουν: 

Οι επιχειρήσεις  που αποκτούν  καινούρια ηλεκτρικά οχήματα λαμβάνοντας την επιδότηση του οικολογικού Bonus μέσα από την δράση αλλά και τα φορολογικά οφέλη μέσα από την εφαρμογή του Ν.4170.

Και φυσικά κάθε ένας πολίτης ατομικά που έχει πλέον την δυνατότητα να αποκτήσει ένα φιλικό στο περιβάλλον και οικονομικό μέσο μετακίνησης. Και μάλιστα όσοι προμηθευτούν ηλεκτρικά οχήματα που απαιτούν δίπλωμα ΑΜ, Α1, Α2 ή δίπλωμα αυτοκινήτου, απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Στην πόλη των Χανίων μπορείτε να αγοράσετε ηλεκτρικό ποδήλατο ή μηχανάκι από το κατάστημα MORTOGLOY BIKES στην οδό Σκαλίδη 87 ή να ενημερωθείτε για τις τιμές και να ωφεληθείτε με επιδότηση από 20% έως 40%. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 2821090621.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook