Τι λέει στο Flashnews o πρώην Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Αναβολή λόγω covid-19 και πιθανότατα με νέα ημερομηνία τους πρώτους μήνες του νέου έτους, πήρε το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων για την εκδίκαση της “περιβόητης” υπόθεσης μη απόδοσης του ΦΠΑ από τη ΔΕΔΙΣΑ και με …κατηγορούμενους τον πρώην Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης Γιάννη Κουτράκη και τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ Νίκο Παινεσάκη.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια υπόθεση που εκφράζει το “παράλογο” της νομικού συστήματος, αφού οι τρεις αυτοδιοικητικοί δικάζονται επειδή, μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξαιρέθηκε η ΔΕΔΙΣΑ από την πληρωμή του ΦΠΑ και στην οποία απόφαση εναντιώθηκαν οι νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. 

Μια παράλογη υπόθεση που φέρνει ως κατηγορούμενους τρεις αυτοδιοικητικούς, επειδή ακριβώς υπάρχει νομική διαφωνία σε υπηρεσίες του κράτους.

Βάμβουκας: “Άδικο να επιβαρύνονται οι Χανιώτες”

“Eίμαι βέβαιος πως πράξαμε σωστά να μην αποδώσουμε ΦΠΑ στις συμβάσεις μεταξύ δήμου και ΔΕΔΙΣΑ, διότι εφαρμόσαμε εγκεκριμένες συμβάσεις από το Ελεκτικό Συνέδριο, που είναι ένα εκ των τριών ανωτάτων δικαστητίων της χώρας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μην τις εφαρμόσει. Επίσης πρόκειται για συμβάσεις μεταξύ δύο δημόσιων φορέων με μη κερδοσκοπικό σκοπό, όπως είναι η συλλογή και η εναπόθεση των απορριμάτων και δεν αφορά κερδοσκοπικές δραστηριότητες όπου απαιτείται η καταβολή ΦΠΑ”, επεσήμανε στο Flashnews.gr ο πρώην Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ο οποίος προσέθεσε: “Είναι μια υποχρεωτική  υπηρεσία που παρέχεται από τους δήμους στους δημότες και είναι άδικο να επιβαρύνονται πχ οι Χανιώτες με δύο εκατομμύρια ΦΠΑ ετησίως”.

Ο πρώην Δήμαρχος Χανίων αναφέρεται σε μια τεράστια του κράτους, η οποία υπάρχει επειδή η προηγούμενη δημοτική αρχή ήθελε να επιλύσει μια υπόθεση “υπέρ” των δημοτών: “Το πρόβλημα προκύπτει από την αντίφαση του κράτους που το ένα σκέλος του δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του άλλου και υφιστάμεθα προσωπικά αλλά και η επιχείρηση μία ταλαιπωρία δύο ετών στα δικαστήρια γιατί θελήσαμε να επιλύσουμε μια δίκαια υπόθεση υπέρ των δημοτών. Εάν αυτή η υπόθεση επιλυθεί θετικά θα ωφεληθεί το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα ανταποδοτική τέλη των δήμων όλης της χώρας”.

Και προσθέτει ότι, “Για μένα αξίζει τον κόπο η προσωπική ταλαιπωρία που υφίσταμαι, παρά το ότι την θεωρώ εντελώς άδικη”.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook