Να «βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά» καλούνται για άλλη μια φορά οι αστυνομικοί και στα Χανιά με αφορμή την εφαρμογή των αποφάσεων για το lockdown αλλά και την απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση κάθε συνάθροισης πέραν των τεσσάρων ατόμων.

Και μπορεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να εξέφρασε την γνώμη πως αυτή η απόφαση είναι αντισυνταγματική, αλλά δεν πρόκειται για τίποτε άλλο εκτός από την γνώμη ενός συνδικαλιστικού – έστω και θεσμικού – οργάνου.

Και καθώς δεν υπάρχει – ακόμη – απόφαση Δικαστηρίου που να κρίνει την απόφαση του Χανιώτη Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ως αντισυνταγματική, οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές είναι υποχρεωμένες να επιτηρούν την εφαρμογή της.

Έτσι το βράδυ της Κυριακής αστυνομικοί «ακροβολίστηκαν» στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων καθώς τις προηγούμενες ημέρες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία των γνωστών διαφωνούντων με τα μέτρα.

Κάλεσμα, το οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες – αποσύρθηκε και τελικά δεν εμφανίστηκε ουδείς.

Όμως το «στοίχημα» πλέον μεταφέρεται για το απόγευμα της Τρίτης 17 Νοέμβρη, καθώς όχι μόνο στα Χανιά, αλλά και σε όλη την Ελλάδα διάφορα κόμματα, οργανώσεις και φορείς καλούν σε συγκεντρώσεις με αφορμή την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι συζητήσεις και μέσω του διαδικτύου πολλές, οι αφορισμοί και οι διαμάχες ένθεν και ένθεν αρκετές, αλλά οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές…….

Και ας μην ξεχνάμε πως το ερχόμενο Σάββατο 21 Νοεμβρίου, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, κάθε χρόνο γιορτάζει με μεγαλοπρέπεια ο Μητροπολιτικός Ναός των Χανίων και με λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Με δεδομένη την απαγόρευση λόγω των μέτρων κατα του κορωνοϊού, μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook