Το Εργατικό Κέντρο Χανίων καλεί τους εργαζόμενους του Νομού μας, να τιμήσουν την 17η Νοέμβρη, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται σήμερα στην πρώτη γραμμή, ακολουθώντας τις υγειονομικές οδηγίες

Στην ανακοίνωση του ΕΚΧ για την επέτειο αναφέρονται τα εξής: “Το Εργατικό Κέντρο Χανίων και οι εργαζόμενοι του νομού μας τιμούμε την 47η επέτειο από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ΄73, που οδήγησε στην τελική πτώση της αιματοβαμμένης δικτατορίας των συνταγματαρχών και στην αποκατάσταση της δημοκρατίας.

 Δεν  ξεχνάμε τους Εργατικούς Λαϊκούς Αγώνες που δόθηκαν ενάντια στην χούντα  για την ανατροπή της.

Αγώνες που δόθηκαν μαζικά και ενωτικά  δημιουργώντας έναν κοινωνικό οδοστρωτήρα  που στο διάβα του ισοπέδωσε τις φασιστικές, αντιδημοκρατικές πρακτικές των συνταγματαρχών  του Παπαδόπουλου.

Για μια ακόμη φορά υψώνουμε τη σημαία του Πολυτεχνείου ώστε τα διδάγματα της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973 να εμπνεύσουν και τις νέες γενιές. 

Στο σύνολό της η Εργατική τάξη της Πατρίδας μας έχει μνήμη και τιμά τους Αγωνιστές .

Η 17η Νοέμβρη δεν εξαντλείται σε έναν επετειακό εορτασμό, αντιθέτως εμπνέει διαχρονικά, εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αποτελεσματικότητα και τη νικηφόρα προοπτική των μαζικών συλλογικών αγώνων.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν φέτος με τα χιλιάδες θύματα της πανδημίας στον κόσμο υποχρεώνουν να τιμήσουμε με διαφορετικό τρόπο την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων καλεί τους εργαζόμενους του Νομού μας, να τιμήσουν την 17η Νοέμβρη, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται σήμερα στην πρώτη γραμμή, ακολουθώντας τις υγειονομικές οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας -το οποίο πληρώνει τη διαχειριστική ανεπάρκεια των κυβερνώντων που άφησαν τη χώρα απροστάτευτη εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας- να παραμείνει όρθιο.

Ακόμη και κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες που βιώνουμε, ας αποδείξουμε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο ότι το Πολυτεχνείο ζει στη συλλογική μνήμη, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της Δημοκρατίας, της πάλης για έναν καλύτερο κόσμο.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook