Οι νοσηλεύτριες αναχώρησαν από την Κρήτη προκειμένου να συμβάλλουν με το έργο τους στις ανάγκες του ”Ιπποκράτειου” νοσοκομείου

Αναχώρησαν σήμερα για Θεσσαλονίκη, οι δέκα νοσηλεύτριες οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας προκειμένου να βοηθήσουν στο ”Ιπποκράτειο” νοσοκομείο, στη μάχη κατά του κορωνοϊού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νοσηλεύτριες, εθελοντικά θα μεταβούν στο νοσοκομείο, της συμπρωτεύουσας και θα αναλάβουν καθήκοντα αύριο το πρωί. 

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Ο υπουργός επίσης διαβεβαιώνει ότι δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως έχει πληροφορηθεί από τους διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Β. Ελλάδα για να βοηθήσου

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του Ε.Σ.Υ., που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι», τονίζει ο Β. Κικίλιας. 

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη των νοσηλευτριών, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου τους υποδέχτηκε η Ελένη Μπορμπουδάκη, Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και ο Δημήτρης Αγαπίου Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης. 

Συνοδεύοντας την ομάδα ως το αεροσκάφος, η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης τους ευχήθηκαν καλό ταξίδι, κουράγιο, υγεία και δύναμη  για να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους, διαβεβαιώνοντας πως, θα βρίσκονται πάντα δίπλα τους, όπως και σε κάθε επαγγελματία υγείας στην Κρήτη που αυτή την ώρα μάχεται κατά της διασποράς του Κορωναιού Covid-19, στηρίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας, προστατεύοντας την ανθρώπινη ζωή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook