Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Κρήτη για σήμερα Πέμπτη, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η ολική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 20/11.

Φωτογραφία: Κώστας Λαγουβάρδος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook