Η πραλίνα φουντουκιού, η μπανάνα και το παγωτό δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Για τη βάση:
Για τη γέμιση:

3 αβγά
180 γρ. γάλα
60 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. κορν φλάουρ
65 γρ. ζάχαρη ή μέλι
πραλίνα φουντουκιού
μπανάνες
φουντούκια
άχνη ζάχαρη
παγωτό βανίλια ή σοκολάτα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 °C στον αέρα. Μόλις ο φούρνος πάρει θερμοκρασία τοποθετείτε ένα άδειο τηγάνι (το οποίο μπαίνει στο φούρνο, ιδανικά μαντεμένιο) και το ζεσταίνετε για 15 λεπτά.

Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ προσθέτετε τα αβγά και τα «χτυπάτε» καλά μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν, περίπου για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτε το γάλα και τις 3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο και ομογενοποιείτε. Τέλος, προσθέτετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και χτυπάτε εώς ότου ομογενοποιθούν όλα τα υλικά.

Με πολλή προσοχή αφαιρείτε το τηγάνι από το φούρνο, το τοποθετείτε πάνω σε επιφάνεια που να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, προσθέτετε την τελευταία κουταλιά βουτύρου και γρήγορα αδειάζετε το μίγμα στο καυτό τηγάνι. Κουνάτε λίγο το τηγάνι, ώστε το μίγμα να ανέβει ελαφρώς στα τοιχώματα.

Ψήνετε στο φούρνο για 16 – 24 λεπτά (ανάλογα με τη διάμετρο του τηγανιού) ή έως ότου δείτε ότι πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Γεμίζετε με την πραλίνα, τις μπανάνες, το φουντούκι  την άχνη και το παγωτό.

Πηγή: olivemagazine.gr